Se storstan från cykeln!

Ett annorlunda sätt att se staden man besöker är från cykeln. Det går fortare än att gå och det går inte så fort så att du inte hinner med att se. Fat Tire Bike Tours är ett företag som specialiserats sig på cykelturer med guidning i Paris, London, Berlin och Barcelona. Guidningen sker på engelska och förutom guidning av byggnader man passerar får man även andra tips på saker man kan göra under sin vistelse.


Berlin – Panorama Strasse 1a
I Berlin ligger Fat Tire Bike Tours alldels intill TV-tornet och Alexander Platz. Totalt finns det fem olika turer med olika inriktningar. Den mest sålda turen är ”All in one” där man får med sig de största sevärdheterna. Man cyklar cirka 10 km, turen tar ca 4.5 timme och kostar 24 euro. Om du vill cykla på egen hand så finns det cyklar att hyra för 12 euro per dag. Ingen nätbokning men det går bra att maila och göra en reservation här.

Paris – 24, rue Edgar Faure
Uthyrningen ligger inte så långt från Eifelltornet. Här finns två olika turer att följa med på dagtur och nattur. Dagturen tar cirka 4 timmar och kostar 28 euro per person. Vill du cykla längre så kan du följa med på cykelturer till både Versailles och Monets Trädgårdar.  Här ingår även picknick i turen. Om du vill cykla på egen hand kan du hyra cykel per timme för 4 euro, per dag, 25 euro och en hel vecka för 100 euro. Turerna och hyrcyklar går att förboka här.

Barcelona – C. Escudellers, 48
I Barcelona ligger uthyrningen i de gotiska kvarteren en bit bakom Placa Reial. De har en dagtur som tar cirka 4 timmar och är 11 km lång. Under turen får man se alla viktiga sevärdheter i Barcelona men det blir också ett härlig paus nere vid stranden. Turen startar kl. 11 varje dag och kostar 22 euro. Ingen föranmälan krävs men här kan du läsa mer.

London- Queensway tunnelbanestation
I London ligger Fat Tire Bike Tours alldels vid Queensways tunnelbanestation i närheten av Prinsessans Dianas minnesmonument i Kensington Garden. Det finns en skylt vid stationen som du ska leta efter. Här finns två cykelturer att välja på, en tur som kallas Royal London Biketour där du får se alla toppsevärdheter i London och en tur som går utefter Temsen med alla sevärdheter. Den första turen startar 11.00, tar 4 timmar och kostar 20 euro. Den andra är en timme längre och kostar 30 euro. Du kan maila och göra en reservation men det är inte nödvändigt. Läs mer här.

Har du provat någon av turerna och vill berätta mer? Lämna gärna en kommentar.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

One Response to Se storstan från cykeln!
  1. agnes i Lund Svara

    Har inte provat än, men skulle jättegärna vilja cykla i Berlin. Ett annat sätt att uppleva en stad är ”sightjogging” (finns bl.a. i Berlin och Paris) eller kulturjogging som det heter i Lund:).

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.