Fotboll med Resfeber: La Liga i fokus

Några av världens bästa lag bjöd på en fantastisk 11/12 säsong i La Liga och nu är det åter dags för ”Årets mästare” att plocka hem titeln. Kommer FC Barcelona att lyckas ta hem segern säsongen 2012/13 eller fortsätter Real Madrid att briljera?

Försäsongen börjar med vänskapsmatcher och träningsmatcher för båda lagen och sedan är ligasäsongens första ”El Clasico” redan den första helgen i oktober. Då får fotbollsdyrkare se sina favoritlag mötas i det klassiska mötet mellan FC Barcelona och Real Madrid.

Real Madrid har historiskt sett varit La Ligas främsta klubb, med 31 titlar i baggaget och FC Barcelona med 21 titlar. Fotboll i toppklass väntar på att få upplevas, samtidigt som man kan passa på att lära känna mer de spanska storstäderna.

Hos Resfeber kan du köpa fotbollsbiljetter till La Liga. Se hur dina favoritfotbollsspelare kämpar för FC Barcelona och Espanyol i Barcelona samt Real Madrid och Atletico Madrid i Madrid. Du kan också skapa ditt eget paket med flyg, hotell och naturligtvis matchbiljetten.

Ett av våra paket för FC Barcelonas hemmamatcher är Silver Package; där ingår inträde till ”Sponsor´s lounge” med fri dryck och tilltugg en timme innan och efter matchen samten Stadium/Museum tour av FC Barcelonas Camp Nou.

Under tiden du väntar på matchen

Camp Nou – Den nya marken
Besök FC Barcelonas arena som betyder ”den nya marken” och har varit fotbollslagets hem sedan 1957. Denna gigantiska arena är Europas största och rymmer idag 99 354 åskådare. Camp Nou tilldelades fem stjärnor av UEFA för dess faciliteter och tjänster. Under 1940-talet började laget vinna allt fler titlar och intresset och antal fans ökade, vilket ledde till att dåvarande arenan Camp de Les Corts inte kunde byggas ut tillräckligt för att möta den stora efterfrågan. Byggandet av det nya stadion påbörjades 1954 och 1957 kunde fansen se sitt favoritlag spela.

Barcelona mer än bara fotboll

Med så mycket att se och upptäcka bjuder Barcelona på spänning och äventyr året om. Allt från katedraler, museer till populära turistattraktioner. För dig som vill få ut det mesta av besöket, finns exempelvis detta Barcelonakort att köpa som sedan ger dig gratis inträde till 20 av Barcelonas bästa turistattraktioner. Du får även en guidebok till hjälp och åka gratis med kollektivtrafiken. Du får dessutom rabatterbjudanden i vissa affärer, restauranger och för diverse events.

Gaudis Sagrada Familia
Om du bara hinner med ett ställe, besök då en av världens mest spännande byggplatser, den enorma kyrkan Sagrada Familia, ritad av Antoni Gaudi. Kyrkan började byggas 1882 och det finns fortfarande mycket jobb kvar, men att få uppleva mästerverket borde ses som en skyldighet under ditt Barcelona-besök. Kyrkan är en av Spaniens främsta sevärdheter och besöks årligen av flera miljoner turister från hela världen.

Viktiga länkar under säsongen

Artiklar om La Liga på SvenskaFans.com
FC Barcelonas officiella sida
Real Madrids officiella sida
TV4:s fotobollskanalen.se

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.