McDonalds i andra länder

Jag är ingen större McDonalds-älskare men visst händer det lite då och då att man hamnar här på sina resor. I vilket fall när man reser med sina barn! Visst kan det vara skönt när man vet vad som finns på menyn och att man bara kan peka på bilderna om man inte förstår språket. Men det som har slagit mig när jag ätit på McDonalds i andra länder är att det ofta finns lokala rätter på menyn. 

I Grekland, Frankrike och Tyskland så har det t ex gått att få en starköl till maten. I både Tyskland och USA finns en hamburgare som heter McRib. USA har för övrigt ett gigantiskt utbud med bl a många olika wraps att välja på.


MC Rib i Tyskland och USA.

Hos Freedomtravel läser jag att de vid sitt besök i Kanada fick prova en McLobster. I Frankrike frestar med en egen kaka, La Mandise, som är fylld med hasselnötskräm.


Smarriga kakor i Frankrike.

I Egypten kan du få en burgare som heter MC Arabia med grillat lammkött, tehinasås och arabiskt bröd.

Vidare till Asien där menyn ser lite annorlunda ut. I både Kina och Japan kan du få milkshake som smakar grönt te. Hong Kong erbjuder McRice som är kycklingfilé med friterade riskakor istället för bröd. 

McDonalds finns i 119 länder. Har du ätit något annorlunda på McDonalds när du varit utomlands? Dela gärna med dig! 

2 Responses to McDonalds i andra länder
  1. Freedomtravel Svara

    Vad kul att se fler intressanta McDonalds-varianter! Jag tycker inte att McDonalds är så kul, även om det ibland förvisso är praktiskt! Men lite såhär annorlunda varianter är ju klart kul att prova! 🙂

    • Hallin Svara

      Freedomtravel: Jag är benägen att hålla med : ) Men visst har det hänt att man hamnat där och det är kul med de lokala skillnaderna. Hoppas det var OK att jag tog med er i inlägget!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.