Tema barnfamiljer i augusti

Här i bloggen brukar vi djupdyka i olika ämnen, städer och länder de olika månaderna. Nu har turen kommit till barnfamiljer. Våra säljare har delat med sig av resor som de själva har gjort med sina barn men vi kommer också att ge er andra tips.

Jag har rest mycket med mina barn. Den allra bästa resan var den första båtluffen vi gjorde i Grekland då vi var ute i tre veckor och besökte öar som Amorgos, Koufunissi, Naxos och några dagar i Aten. Barnen var så stora att de kunde bära sina egna ryggsäckar som verkligen underlättade resan. De var också så stora att de kunde hitta på mindre saker på egen hand. 


Vetgiriga barn och en lika intresserad mamma vid Akropolis i Aten.

Nu har de blivit större och har börjat resa på egen hand men jag är glad att vi haft möjlighet att få se så mycket tillsammans. Att resa med barnen tycker jag ger resan en helt annan dimension. Ofta är de mer uppmärksamma på omgivningarna än vad man själv är. De vågar fråga och man tar reda på saker tillsammans. 

Vill ni dela med er av tips så är ni mer än välkomna. Ni får också gärna komma med en kommnetar om det är något ni tycker vi ska ta upp under månaden.

2 Responses to Tema barnfamiljer i augusti
 1. Rosita Svara

  Åh så roligt med ”Resa med barn-tema” i augusti, det kommer jag verkligen att kika närmare på. Mitt eget webbforum handlar om just detta, att resa med barn. Där tipsar jag om resor till smäktande Karibien, chartersemestrar med barnmaskotar, city med barn, bergsklättring med barn och mycket mer. Jag tipsar även om utflyktsmål i vårt vackra Sverige med barn.

  Som en bonus till reseinspirationen har jag också temaintervjuer, f.n i ämnet ”Svensk mamma utomlands”. Intressant läsning om hur det fungerar med föräldrapenning, barnbidrag, skolor och förskolor (inklusive kostnader) m.m.

  Härnäst blir det en del citytips (vad sägs om London, Athen, Frankfurt och Tokyo med barn!) samt restips för att resa med flera barn i olika åldrar (inklusive ”sladdis”, minst 6 års åldersskillnad).

  Det ska bli jättekul att följa månadens tema.

  Hälsningar Rosita,
  Resglad 3-barnsmamma på 36 år som är nyligen (idag) hemkommen från resa nr 28 tillsammans med barn

  • Hallin Svara

   Rosita: Just det! Där finns ju massor av bra tips. Vi kommer att blanda och ge och det blir intervjuer med säljare som har rest till olika ställen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.