London på Victoria & Albert Museum

Är du modeintresserad och ska till London får du inte missa utställningen Ballgowns – British glamour since 1950 på Victoria & Albert Museum.

Utställningen pågår i det nyrenoverade Fashion Galleries till och med 6 januari 2013. Uställningen visar upp cirka 60 fantastiska ”röda-mattan-klänningar” i två våningar. Förutom klänningar från V & A:s stora samling kommer det även visas nyare klänningar från designers som Alexander McQueen, Giles Deacon, Erdem och Jenny Packham. Flera av klänningarna har burits av kungligheter som drottning Elizabeth. Prinsessans Dianas ”Elvis Dress” visas på utställningen. Man får även se klänningar som burits av Elizabeth Hurley, Bianca Jagger och Sandra Bullock. Läs mer om utställningen här där jag även lånat bilderna.

V&A ligger på Cromwell Road.
Ta tunnelbanan (Piccadilly, Circle och District Line) till South Kensington och promenera 5 min. Buss  C1, 14, 74 och 414 stannar utanför entrén.
Öppet: varje dag 10-17.45, fredag till 22.
Biljetter: kostar £10 och beställs här.


Se bl a prinsessan Dianas ”Elvis-klänning”.

Missa inte shopen!
På museet får du absolut inte missa deras välkända shop. Här finns massor av roliga saker att köpa med sig hem. Med anledning av utställningen har man tagit fram några passande produkter. bl a broschen med unicorn-hästen, handskar med långa skaft och armband. 

Här hittar du shopen där du även kan handla on-line.

P.S. Mellan 27 oktober-27 januari 2013 kan du även besöka utställninegn av Hollywoddkostymer. Läs mer här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.