Ta Prohm i Kambodja

Ett av de största sevärdheterna i Kambodja är templet Ta Phrom. Det är inte så konstigt när man ser på bilderna! 

Templet ligger i Seam Reap-provinsen i närheten av Angkor Thom där även det kända Angkor Wat ligger. Ta Prohm, eller Rajavihar som det ursprungligen hette, byggdes i slutet av 1200-talet för att hedra Jayavarman VIIs familj. I området byggdes flera tempel där det totalt bodde cirka 12.000 personer. I templet fanns rikedomarsåsom siden, guld och pärlor.

Vid 1500-talet övergavs templet och djungeln tog överhanden. Kapokträden med sina stora rötter växte vilt och templet blev en del av djungeln. Därför har templet kallats djungeltemplet. Runt 1920 återfann man templen och började restaurera. Ta Prohm lät man vara helt och hållet eftersom man ansåg att rötterna trots allt inte skadat byggnaderna. Templet är en stor sevärdhet och i djungeln har man röjt undan för att lättare kunna komma fram.

Om du vill besöka templet så har Temaresor en rundresa på 10 dagar – Kambodja från Angkor till Sihanoukville. Även Jambo Tours har en rundresa men då med engelsktalande guide. Kontakat din Resia-butik för mr information om rundresorna.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.