Kreta – Rethymnon

När vi bad våra säljare tipsa om sina medelhavsfavoriter fick jag ett samtal från Magnus Tollbom från Resia i Halmstad som har hittat sin pärla i Rethymnon på Kreta.

På frågan vad det är som gör Rethymnon till hans favorit svarar Magnus att han är en sann livsnjutare och här kan han få utlopp både för strand, sol och bad tillsammans med god mat på mysiga lokala restauranger. Lägg till den urcharmiga hamnen där man gärna hamnar vid solnedgången för ett glas vin. Resmålet är komplett!

Rethymnon är Greklands tredje största stad. De trånga gränderna ligger tätt och Magnus tipsar om att leta sig fram till de små tavernorna med bara ett par tre bord där man verkligen får äta god ”hemlagad” grekisk mat. Hans favorit är Restaurang Avli. Snygg restaurang där du äter riktigt, riktigt gott. Den mysiga venetianska hamnen är en trevlig samlingspunkt på kvällarna och här ligger barer och tavernor tätt. Rethymnon erbjuder även ett stort nöjesutbud där du kan hitta både diskotek och musikbarer.  En kort promenad från hamnen ligger det gamla fortet, Forezza från 1500-talet, på en halvö.


Den venetianska hamnen är populär.


Speciellet på kvällarna då tavernorna och barerna ligger tätt.


De charmiga gränderna är mysiga att strosa i.


Magnus tipsar om Restaurang Avli.

I Rethymnon stad börjar den långa stranden, Platanes, som sträcker sig 12 km österut. Redan intill staden är stranden fin men ju längre bort från centrum du kommer desto färre folk är det. Samtliga charterarrangörer har hotell både nära Rethymnon satd men också en bit utanför om du föredrar ett avkopplande strandliv. Utmed stora delar av stranden går en härlig strandpromenad som är härlig att strosa på.


Den långa sandstranden börjar alladeles intill stadens centrum.

Ett hotell som Magnus rekommenderar är Fritidsresors hotell Ilios beach. Här bor du alldeles vid stranden och har bekvämt promenadavstånd in till centrum. Hotellet har både pool och egna solstolar att låna på stranden. HOtellet är dock mycket populärt så var tidig ute med din bokning.

Boka resa till Kreta

2 Responses to Kreta – Rethymnon
  1. Bara brittiskt Svara

    Kretas tredje största stad menar ni nog. 🙂 Jag är grymt velig mellan Chania och Rhetymnon. Vilken är bäst egentligen?

    • Hallins reseblogg Svara

      Bara brittiskt: Just det, ändrat, TACK! Ja, det är svårt att säga. För länge sen var jag en hel vecka på Kreta och såg varendaste ort vi hade i programmet. Vi var åtta stycken och jag minns att vi alla blev väldigt förtjusta i Rethymnon. Chania är ju lite större men också väldigt mysigt med sin hamn. tycker nog att Rethymnon är lite charmigare!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.