Chilla på Curaçao

På Curaçao finns något för alla smaker – vita stränder, kristallklart vatten, stimmigt stadsliv, underbar dykning, äventyrliga aktiviteter och tillbakalutad underhållning.

Strand med palmer och solstolar i Curacao

Färgglada husfasader i Curacao

Curaçao är den största ön (65 km lång och som mest 11 km bred) i Nederländska Antillerna – en federation som består av grannön Bonaire, Saint Maarten, Saba och Saint Eustatius som ligger en bit norrut.
Strandbar Curacao
Öns inland är relativt kuperat med något sparsam vegetation. Du kommer mest se lägre buskar och kaktusar. Ön omgärdas av sagolika korallrev, som gör den till ett eldorado dig som gillar dykning och snorkling. Till Curaçao kan du resa året om då ön är belägen långt utanför orkanbältet och drabbas ytterst sällan av de starka vindarna.

På ön bor det ca 150 000 invånare varav ca 50 000 bor i huvudstaden Willhelmstad. Här kryllar det av gamla kolonialbyggnader i vackra pastellfärger och kan liknas vid ett Amsterdam i miniatyr. De centrala delarna av staden står idag på UNESCOs världsarvslista.

Som dykdestination är ön relativt ny men ligger ändå på en hedrande femteplats bland de bästa dykdestinationerna i världen. Välj mellan korallrev, bergsväggar, vrak och grottor samt stora undervattensreservat. Här finns inga milslånga stränder men desto fler vikar med kristallklart vatten.

Kajakpaddling i Curacao

Inte helt oväntat är det på denna ö som den blå Curaçao-likören framställs. De använder torkade skal från Curaçaopomeransen som växer på ön. Fruktköttets bittra smak gör det oanvändbart, men skalets väldoftande olja är det som ger likören dess karaktäristiska smak.

Varför Curaçao?

1 Dagliga flyg från Skandinavien
2 Solsäkert och utanför orkanbältet
3 En medeltemperatur på 27 grader
4 Varierat hotellutbud
5 Aldrig längre än 45 minuters transfer
6 Ön är en välkänd dykdestination
7 Inga ”farliga” djur eller sjukdomar
8 God karibisk mat
9 Brett utbud av aktiviteter
10 Samma fina väder hela året

Om du nu blev sugen på att resa till Curacao, kan du boka din resa på Resfeber.se.

Bon Bini! – Välkommen!

Sandstranden Curacao

Härlig strand. Curacao

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.