Wales

Ett av länderna i Storbritannien som man inte hör mycket om är Wales. Det går inga direktflyg hit från Göteborg men med hyrbil eller tåget från London tar det cirka 3-4 timmar att köra. Landet har cirka 3 miljoner invånare. Huvudstaden heter Cardiff och ligger i södra Wales.

Om du söker ett lugnt resmål med frodig och vacker natur har du kommit rätt. Wales har inte mindre än tre nationalparker. Wales passar perfekt att bila runt i, avstånden är aldrig långa och vyerna är fantastiska. Det finns gott om bed and breakfast längs vägarna. Det finns inte mindre än 400 slott. Många av dessa går att besöka och har även museum. Wales har en härlig kussträcka, i nationalparken Pembrokeshire i sydvästra Wales hittar du magiska stränder där du verkligen inte behöver trängas. Tycker du om att vandra ska du besöka Snowdonia nationalpark. Där kan du även paddla kanot, prova på bergsklättring och rida.


Vackra vyer och grönskande landskap i Wales. Du når hit med hyrbil från London på drygt 3 timmar.


Fantastiska stränder där du verkligen inte behöver trängas.


I Wales finns över 400 slott.

Norr om nationalparken Pembrokeshre i Ceredigion ligger en bro över floden Mynach som kallas Devils Bridge. Bron är speciell så tillvida att det är tre broar som är byggda på varandra. Den understa bron är byggd i början av 1000-talet. Sägen säger att den byggdes av djävulen eftersom det var omöjligt för de dödliga att bygga en sådan bro. Det sägs att han lät brygga bron och skulle få själen från den första människan som passerade bron. Djävulen blev dock lurad av en gammal gumma som kastade ut bröd på bron som hennes hund gick ut för att äta. I mitten på 1700-talet byggdes nästa bro och man använde den tidgare bron som stöd. I början av 1900-talet var det än en gång dags att försärka och bygga en ny bro som byggde ovanpå de två gamla.


Devils Bridge med tre broar på varndra. Bild lånad från Wikipedia.

3 Responses to Wales
 1. Åse Svara

  Jag tillbringade en månad i Swansea för ca 10 år sedan, då jag gjorde min praktik inom vården. Jag och en kurskamrat bodde hemma hos en familj och det var verkligen en underbar tid! Härlig natur( mycket backar), en del annorlunda mat och ibland väldigt svårt att förstå folket. Speciellt i ytterområden till Swansea där äldre pratade Kymriska!
  Jag vill gärna åka tillbaka och visa min man allt det vackra! Och nu med ditt inlägg så kan vi ju få en spark i baken så att det blir av :)!

  • Hallin Svara

   Åse: Vad kul att höra och inlägget inspirerar. Har inte hört om så många som har varit där. Skulle mycket väl kunna tänka mig att resa runt både i England och Wales men frågan är om man klarar vänstertrafiken : )

 2. Lena Dyche Svara

  Hej! Roligt att ni uppskattar Wales. Jag bor här sedan några år och vill ni återuppleva detta fantastisk land kan ni gå in på min blogg
  http://lenaiwales.wordpress.com/
  M v h Lena Dyche

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.