Roadtrip USA – några tips inför din resa

De flesta har nog en bild framför sig hur en roadtrip i USA kan se ut: nercabbad Cadillac som susar fram längs breda amerikanska vägar, hög musik, klassiska amerikanska frukostar och/eller luncher på lokala diners i småstäder. I själva verket är det skönare att ha en redig, bekväm bil då man ska köra långt.
Men musik kan man poppa ändå! Vi har påbörjat den ultimata spellistan för en roadtrip, klicka på länken för att läsa mer om den och kom gärna med egna tips.

Våren 2010 gjorde jag och några vänner en roadtrip genom USA, och det blev en fantastisk resa med massa upplevelser och intryck! Planen var att köra Interstate 10, som börjar i Santa Monica (Kalifornien) och slutar i Jacksonville (norra Florida), för att sedan fortsätta genom Florida ner till Key West. Vi gjorde en liten avstickare till Grand Canyon, men från Phoneix körde vi Interstate 10. Här är några av mina personliga favoriter längs vägen som jag hoppas kan inspirera dig att göra en liknande resa genom USA:

Venice Beach, LA
Venice Beach i västra Los Angeles är känd för sin bohemiska atmosfär. Tredje torsdagen varje månad är det dags för Venice Art Crawl då artister och ”pop-up” gallerier visar upp sin konst och kreativitet. Tima in besöket så att du är där den tredje torsdagen i månaden. Du lär inte ångra det!


White Sands, New Mexico
24 km sydväst om Almogordo, ”in the middle of nowhere”, ligger White Sands National Monument New Mexico. Om du befinner dig på U.S Highway 70 eller i närheten, är detta ett ypperligt tillfälle att svänga av och besöka denna park i hjärtat av Tularosa Basin, New Mexico. De kritvita sanddynerna är mycket spektakulära och glittrar i solen (glöm inte bra solglasögon). För öppettider och mer information, besök hemsidan.

Houmas House, Louisiana
I närheten av New Orleans, cirka en timmes körväg från stan, ligger Houmas House Plantation and Gardens som är värt ett besök. Man kan se hur livet på plantagen kunde vara, dricka iste på verandan, vandra runt i exotiska och vackra trädgårdar. The Sugar Palace med sina 16 rum, fyllda av fina antikviteter och konstverk, är från en svunnen tid. Se bildspelet för mer inspiration.

Sarasota county
På Floridas västkust, söder om Tampa Bay, ligger Sarasota kommun med sina vackra stränder och öar. Största staden heter North Port och här kan du ta del av arkeologisk historia, vackra naturliga källor och vandringsturer. Staden Sarasota , som har en av Floridas finaste stränder med vit- och finkornig sand där det går att bada i havet nästan året runt, gör den till en populär turistort.

Om du behöver hyra bil, har Resfeber mer information om detta.

Houmas House Plantation, Louisana

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.