Normandie – del 2

Vår resa i Normandie fortsätter. Heldagsutflykten till landstigningsområdena tog verkligen på krafterna och väckte många tankar och frågor. Läs inlägget här. Skönt att ha en lugn kväll med middag på egen hand och ventilera allt vi varit med om.


Härligt att kunna slappna av på de härliga stränderna och doppa fötterna i havet. Vid lågvatten är promenaden ner till vattnet extra lång!

Nästa dag var vi redo för nya utflykter. Grannorten Honfleur är otroligt charmig och det känns som man kastas bakåt till medeltiden. Här finns flera mysiga restauranger och butiker i de vindlade gränderna och den vackra hamnen. Honfleur hade sin storhetstid på 1600-talet men var även popuär på 1800-talet då många av de franska konstärerna hade sin tillflyktsort här.


Otroligt charmigt i Honfleur.


Husen från medeltiden är väl bevarade.

I den medeltida staden Bayeux kan du besöka museet med den 70 meter långa Bayeuxtapeten. Denna unika medeltida bonad skildrar i livfulla bilder hur Vilhelm Erövraren år 1066 invaderade England från Normandie.


Delar av den 70 meter långa Bayeux-tapeten skildrar hur Vilhelm Erövraren invaderade England från Normandie.

Ett besök i Normandie är inte fulländat förrän du besökt en producent av Calvados. På Beuvron-en-Auge fick vi lära oss hur calvados blir till men det finns även möjlighet att köpa med sig hem. Perfekt om du åker buss då du inte behöver vara rädd för att flaskorna ska gå sönder under resan!


I de stora ekfaten lagras Calvadosen.


Här destilleras Calvadosen.Ett intressant besök gjordes på klostret Mon St-Michel som ligger på ön Mont Tombe en bit ut i Atlanten. Under vissa tider går det inte att nå klostret till fots med tanke på tidvattnet som har enorma skillnader. Här kan du läsa mer om Mont St-Michel.


Missa inte ett ebsök på klostret Mont St-Michel.

En extra bonus på resan var besöket i Monets trädgårdar på hemvägen. Har länge velat komma dit och uppleva allt det vackra. Sjön med den japanska bron som vanlades för att ge Monet motiv att måla. I huset var relativt orört fick man vandra runt och se hur konstnären bodde. Runt huset var det en fantastisk blomsterprakt. Intill ligger en shop där du kan köpa prylar, kort och tavlor av konsnären.


Näckrosdammen med den japanska bron.


En enorm blomsterprakt.

Detta var verkligen en fantastisk resa som passade när vi reste flera generationer. Alla utflykter kändes intressanta för samtliga och naturligtvis blev det extra guldkant på resan tack vare den fantastiskt kunniga reseledaren som guidade oss igenom hela vägen.

Läs gärna första delen av resan här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.