Restaurangtips på Cypern

Om du vill äta en riktigt god meze när du är på Cypern så får du inte missa Taverna Mousikos i Sotira cirka 25 minuter med bil från Agia Napa. Maria Henriksson (f.d. anställd)Resia i Kristianstad tog taxi dit med sitt resesällskap som kostade cirka 20 euro per väg.


Maria tipsar om Taverna Mousikos på Cypern.

Restaurangen är från början en gård som är ombyggd för att kunna ta emot gäster. Utanför entrén möter dig en väderkvarn och i omgivningarna växer vindruvorna. Restaurangen är självförsörjande och på gården finns odlingar och djur. Från getterna kommer fetaosten som man själv gör. Man bakar brödet i vedeldade ugnar. Inne på restaurangen finns en mängd föremål och fotografier från förr i tiden.


Här finns många sittplaster men det är ändå ofta fullsatt. Boka bord!


Restaurangen är som ett museum med föremål och fotografier från förr i tiden. Bild lånad här.

Här ska man absolut äta meze som är cyprioternas smörgåsbord. Man kan välja olika antal rätter. Ett tips är att prova Haloumiosten som kommer från Cypern. Mezen kostar mellan 15-25 euro beroende på hur många rätter du väljer. Prova så många olika rätter som möjligt och smaka av varandra!

Det är ofta fullbokat, både av lokalbefolkning och turister trots att man både kan sitta inne i restaurangen och på uteserveringen. Ring till tavernan för att boka bord: +357 23 82 88 33. Tyvärr har de ingen egen hemsida men de har lagt upp en sida på Facebook där jag har lånat bilderna.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.