Inför din resa till San Francisco

Förra veckan startade SAS försäljningen av biljetterna på sin nya linje Köpenhamn – San Francisco. Vi vill gärna inspirera att besöka denna fantastiska stad, här kommer några tips.

Den tätbefolkade metropolen i USA är uppkallad efter Franciskus av Assisi, som var en italiensk botpredikant och är ett helgon i den Katolska kyrkan. Den berömda och magnifika bron, Golden Gate och det spännande området Chinatown, är bara två av många anledningar till varför San Francisco alltid är en het destination!

Golden Gate Park

San Franciscos största stadspark är en oas mitt i denna livliga storstad. Parken är ett hem för sagolika trädgårdar, museet The de Young Museum och ett lekparadis för barn.

Besök Japanese Tea Garden för magiska vattenfall, doftande blommor och en kopp av japanskt te i Japanese Tea House. Här kommer du kunna meditera och vila i din nyfunna hörna. Efteråt, se till att fotografera massor! Du lär ångra dig annars. Sagoträdgården med alla sina fantastiska detaljer lär vara en av dina favoritupptäckter under ditt besök i San Francisco. För konst och kultur, besök The de Young Museum, med konstverk från hela världen.

Barnen kommer att älska Koret Children´s Quarter som är en enda stor lekplats. Småttingarna bjuds på ett riktigt äventyr och kan krypa genom stora rör, gunga och klättra. Här finns också en karusell från år 1914. För en liten kostnad kan barnen och vuxna åka med i denna antika karusell på varsin häst, hund eller tupp!

Alcatraz

Traditionella kryssningar kommer att ta dig runt Alcatraz och under Golden Gate Bridge. Men varför inte besöka ett av världens mest legendariska fängelser när du ändå är i närheten? Se var Al ”Scarface” Capone har tillbringat sina dagar och lyssna på riktiga berättelser från fångar och vakter. Alcatraz Cellhouse Audio Tour ser till att du kan ta del av riktiga historier om upplopp på fängelset, flyktförsök och hur en fånge överlever isoleringscellen. Nyfiken? Tjuvstarta här.

Chinatown

Besök Chinatown och få en dos av Kina under resans gång. Denna färgstarka stadsdel, som är den äldsta ”Chinatown” i Nordamerika och den största kinesiska bosättningen utanför Kina, är en omtyckt turistattraktion med alla sina unika affärer, tempel och restauranger.

Det var på restaurangerna här som kinamaten, som vi äter den i västvärlden idag, skapades. Exempelvis Chop Suey. Besök Portsmouth Plaza, det populära torget som också är känt som hjärtat av Chinatown.

Fler tips och inspiration kan du läsa om i bloggen Ett annat San Francisco

För resor till San Francisco, besök Resfebers hemsida.

Har du varit i San Francisco? Har du några tips som du skulle vilja dela med dig?

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.