Mycket på gång i London

Det är inte bara i Olympic Park i östra London som det händer grejer. Staden har rustat länge för OS som börjar 27 juli.

En av de största byggnaderna inför OS är O2. Visste du att du kan klättra på taket? Läs mer och köp biljetter som kostar £22 här.


Om du inte har biljetter till insidan så kanske du kan se utsidan!

The Shard
Den 5 juli öppnade Europas högsta skyskrapa, The Shard, som står i närheten av London Bridge. 310 meter hög med 95 våningsplan. Byggnaden är täckt med glaspaneler som ska reflektera ljuset. Förutom Hotel Shangri La finns här också kontor, restauranger och lyxlägenheter.


Europas högsta byggnad, The Shard. Bild lånad från hemsidan.


I början av februari 2013 öppnar observationsdäcket. Bild lånad från hemsidan.

I början av februari 2013 öppnar observationsdäcket. Redan nu kan du reservera biljetter på deras sida (kolla gärna in för en fräck sida som tar dig till toppen!). Utsikten härifrån kan jag tänka mig är fantastisk. Men smakar det så kostar det! £24.95 för vuxna och £18.95 för barn upp till 15 år.

Linbana
Precis lagom till OS-starten har den nya linbanan som går över Themsen mellean stationerna Royal Docks och Greenwich Peninsula. Linbanan som sponsras av flygbolaget The Emirates har 34 gondoler. I högtrafik tar resan 5 minuter och lågtrafik 10 minuter. Om du har ett Oystercard (oumbärligt under din London-vistelse) kostar resan £3.20. Man kan också köpa ett häfte med 10 resor för £16.


Med nya linbanan får du en bra utsikt över Olympic Parc. Bild lånad här.

Broadway Market och Angel
Till sist kommer ett helt annat tips då vi vet att många som åker till London gillar att gå på marknad. Det har pratats mycket om matmarknaden Borough Market där det funnits markand sedan urminnes tider men som nu fått ett uppsving. en annan marknad som många nu fått ögonen i och med att de östra delarna av London har bebyggts inför OS är Broadway Market i stadsdelen Hackney nära London Fields. Här finns ett brett utbud av mat från hela världen, vintage-kläder, smycken, väskor och flera små mysiga butiker med konst och små inredningsprylar.


Besök mysiga Broadway Market. Läs mer på deras hemsida.

Marknaden är öppen på lördagar så var här tidigt och ät din frukost antingen på marknaden eller i något av alla caféer och restauranger som finns i området. När du är färdig på marknaden kan du promenera längs Union Canal till stadsdelen Angel som är otroligt mysig. Här finns en gågata med små butiker och en liten marknad. Även här finns gott om restauranger.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.