Res till Miami – vackra stränder och färgglada byggnader

Miami frestar med sin art déco-stil, magnifika stränder och heta kändisställen. Upplev mini-Kuba och beundra pastellfärgade hus och neonskyltar. Miami är definitivt en destination man gärna återvänder till. Resfeber tipsar inför din resa!

Kuba i miniformat
Latinamerikansk kultur genomsyrar området Little Havanna med färgglada målningar, mysiga restauranger och levande musik. Smaka autentiska kubanska specialiteter på Varsailles Restaurant som finns på 3555 Southwest 8th Street.
En gång i månaden är det dags för ”Cultural Fridays”. Konst och kultur står då i fokus och Little Havanna förvandlas till en enda stor gatufestival. Du kommer kunna ta del av utställningar med lokala artister, dansa salsa, spela spel och massa annat. Nästa Cultural Friday – event hålls den 27 juli 2012.

Neonskyltar och Miami Vice
Besök Art Deco Historic District i South Beach och du lär inte ångra dig. Området sträcker sig från 5th Street North till Dade Blvd och sedan från Atlantic Ocean West till Biscayne Bay. Det är världens största samling av just art déco arkitektur. Promenera runt i området och beundra fina byggnader i pastellfärger. De flesta är byggda mellan år 1923 och 1943.

Miami Seaquarium
Titta på delfiner och späckhuggare på Miami Seaquarium och förundras över dessa vackra varelser. Detta är den perfekta aktiviteten för barnfamiljer och det finns flertal shower att välja mellan. Besök ”kanalen med hajar” och akvariet med fiskar i alla färger. Få mer information om olika shower på deras hemsida.

I närheten av Miami – besök The Fruit & Spice Park i Homestead
Passa på att besöka staden Homestead med den tropiska trädgården som är unik i sitt slag och den enda i USA. Det tropiska klimatet utgör den perfekta basen för 150 sorters mango, 75 sorters bananer och andra exotiska frukter och örter. Homestead ligger cirka 50 km från Miami och är den näst äldsta staden i Miami – Dade länet. Den tropiska trädgården erbjuder guidade turer och har också ett café med goda smoothies. Fruit & Spice Park hittar du på 248 01 South West 187th Avenue, Homestead.

Söker du efter information om resor till Miami eller behöver du boka en resa? Läs mer på Resfebers hemsida.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.