Köpenhamn – Nordens älskade metropol

Köpenhamn är utan tvekan en av Nordens mest populära och hyllade städer. Metropolen är sommarens heta destination och Resfeber ser till att tipsa och inspirera inför din resa till Köpenhamn!

Fotografier att älska
Utställningen ”Ikoniska fotografier” av Steve McCurry ställs ut i Øksnehallen t o m 29 juli 2012. Ett av fotografens stora mästerverk heter ”den afghanska flickan” med de gröna, intensiva ögonen. Øksnehallen ligger i DGI-byen, Tietgensgade 65.
En annan utställning du inte bör missa ställs ut i Det Nationale Fotomuseum, på Søren Kierkegaards Plads 1. Den heter ”Drive by shooting” av prisade fotografen Lee Friedlander. 192 fotografier tagna runt om i USA, är fotograferade från förarsätet som ger ett unikt perspektiv på landskap och omgivningen.

Les Trois Chochons förför oss med det franska
Från och med den 2 juli till och med den 1 augusti har köksmästaren valt ut en trerätters meny för 295 danska kronor. Vad sägs om sniglar i vitlök till förrätt och tupp till huvudrätt? Det franska brasseriet ligger på gatan Værnedamsvej 10, som annars är känd för sina delikatessbutiker, restauranger och caféer. Här ligger också den franska gourmetbutiken Le Gourmand, med noggrant utvalda franska specialiteter och delikatesser.

Nyrostat kaffe på Estate Kaffe & chokoladebar
Estate Coffee hämtar hem gröna bönor från noga utvalda plantage runt om i världen. Kaffebönorna rostas efteråt i det lilla danska rosteriet i Köpenhamn. Få den ultimata kaffeupplevelsen och hitta smaken som passar dig bäst. Kaffebaren hittar du på Gammel Kongevej 1.

3000 djur och totalt 264 djurarter
Passa på att besöka Köpenhamns zoo under ditt besök i Köpenhamn. Ett perfekt sätt för barnfamiljen att tillbringa dagen. Besök regnskogen och barnens zoo. I Köpenhamns exotiska zoo bor allt från krokodiler, ormar till exotiska fåglar och fjärilar.

När var du sist i Köpenhamn? Vad skulle du kunna rekommendera?

Behöver du boka en resa till Köpenhamn? På Resfebers hemsida hittar du information om hotell samt resor till Köpenhamn.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.