Vi älskar att fotografera under semestern – vilken typ av fotograf är du?

Porträttbilder, ögonblicksfotografier, naturfotografier eller flitig användning av Instagram? Ja, listan kan göras hur lång som helst. Med andra ord, vi älskar att fotografera under semestertiderna.
Nyligen skrev Fotosidan om hur vi fotar på semestern och om undersökningen på uppdrag av Tele2 som visade att 56 % använder mobilen för att föreviga semesterminnena och 44 % använder en kompaktkamera. 26 % använder systemkamera och 3 % en videokamera med fotofunktion.

Under januari 2011 genomförde Resfeber en undersökning och hur Facebook påverkar våra resvanor. Undersökningen visade att 40 % av respondenterna använder sina semesterfoton som profilbild och 48 % uppdaterar gärna sin status om resupplevelserna.

Vi spinner vidare på Fotosidans artikel och undrar vilken typ av fotograf är du? Vad stämmer in på dig? Vad älskar du att fotografera? Jag har tagit fram några påhittade fotograf – personligheter, känner du igen dig?
Själv är jag en blandning av Dennis, Jenny och med ambition som Maria – fotar med min systemkamera, fast jag har ingen studio. Min favorit foto-app är Hipstamatc och den går varm på både resor utomlands och hemma i Sverige.

Maria, 35 år, har en egen fotostudio systemkamera – Den ultimata proffsfotografen

Maria har en egen fotostudio och ett mörkrum. Hon reser för att fotografera, på olika uppdrag, för olika uppdragsgivare. Under sin egen semester, fotograferar hon både analogt och digitalt och framkallar gärna sina fotografier själv. Hon älskar att berätta en saga med sina bilder och vill gärna fånga semesterortens skönhet och den lokala befolkningens mångfald. Hon har en egen Facebook sida för sin studio och sina verk och där lägger hon upp sina läckra fotografier och på Flickr. En vacker dag, när hon har lyckats fånga alla sina drömresemål på film, vill hon gärna göra en fotoutställning.

Dennis, 27 år, studerande, har en iPhone – Den ultimata proffsfotografen via Instagram
Dennis älskar att resa och föreviga sina stunder med hjälp av sin älskade iPhone. Han älskar att besöka storstäder som Amsterdam, Stockholm eller Berlin. Han älskar Instagrams filterkombinationer och möjligheten att dela sina bilder med andra resentusiaster. Dennis fotograferar allt: havet, sällskapet, delikatesserna, affärerna, marknaderna, nattlivet. Han ser till att tagga sina konstverk och älskar när andra kommenterar hans bilder.

Jenny, 30 år, jobbar med försäljning, har en Samsung Galaxy s3 – Den ultimata Facebook-istan

Jenny älskar att resa. Hon har två små barn med sin sambo. Hela familjen brukar åka på familjesemester, helst Turkiet eller Mallorca. Med sin fina Samsung tar hon vara på varje ögonblick och fångar detta på bild. Barnens första dopp, sambons enorma lunch och sina bästa fynd under resan. Hon uppdaterar sin status på Facebook flitigt och delar med sig av bilderna. Efteråt väntar hon på kommentarerna och välförtjänta likes. När hon kommer hem, skapar hon album på Facebook och lägger upp sina mästerverk.

Arne, 54 år, mekaniker, kompaktkamera – Amatörfotografen med förkärlek till natur
Arnes barn har redan flyttat hemifrån och tillsammans med frun åker han gärna till Gran Canaria. Naturen är hans stora passion och det händer inte att Arne glömmer ta fram sin kamera under promenaden. Han älskar färger, natur, blommor och kunna fånga ortens sanna känsla. När han väl har kommit hem, brukar han välja ut sina favoriter som han gärna lägger upp på Facebook. Arne har en egen fotoblogg och där delar han med sig av sina naturfotografier.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.