Sicilien – världens vackraste ö

Ja, så tycker jag iallafall.

Och om du, som jag, är svag för romantiska trånga gränder som för tankarna till Lady och Lufsen, praktfulla kyrkor och utsikter som nästan får en att tappa andan, då kan jag nog sätta pengar på att även du kommer älska denna solens ö.

Vem är jag? Mitt namn är Linda och jag har bott och arbetat i tre år på denna ö. Här har jag guidat turister och fått äran att få berätta om allt från grekiska tyranner till aktiva vulkaner. Det som jag anser att Sicilien har som gör det så speciellt är att man kan verkligen hitta något för alla.

Det finns salta bad och långa stränder, bra shopping (allt från intensiva och underhållande fiskmarknader till de dyraste märkesbutikerna) sight-seeing på historiska platser eller varför inte till de små genuina byarna där Gudfadernfilmerna spelades in?


Sicilien bjuder på en häpnadsväckande natur.


Vikarna på Sicilien är idylliska.

Det genuina Sicilien
På Sicilien har tiden stannat. Det går fortfarande att finna byar, inte alls långt från turisthotellen där de äldre männen sitter utanför byns enda kafé och spelar kort medan kvinnorna ägnar timmar åt att förbereda maten, allt färskt inhandlat från de lokala marknaderna. Det är långt ifrån vår kultur och tankesätt på väldigt många sätt, ett charmigt sätt att beskriva hur det funkar på denna sydligaste del av Italien är ”att om det är möjligt att göra saker mer komplicerade, då gör man det så!”

Det är underhållande som turist att se hur busschafförerna blir tokiga på alla dessa bilar som stannar mitt i gatan för att prata med någon de inte träffat på länge, utan att ha en tanke på att man blockerar hela trafiken. Det finns miljon av exempel som dessa och det är A och O när man besöker Sicilien att inte bli uppstressad av sådana här händelser, luta dig tillbaka istället och skratta åt spektaklet och njut av den fantastiska natur som omger dig. Jag menar om poliserna parkera på refugerna och övergångställena, då är det inget att göra åt saken.

Likaså så finns det mängder av turistfällor och restauranger som verkligen inte är varken prisvärda eller bra. En bra tumregel är att se vart lokalinvånarna går. Generellt så har min uppfattning om sämre restauranger varit de som haft det bästa läget. De behöver ju inte anstränga sig lika mycket som de som ligger sämre till.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

3 Responses to Sicilien – världens vackraste ö
 1. Hanna Svara

  Ah! vad fint skrivet!

  • Hallin Svara

   Hanna. Vad roligt att du gillar vår gästbloggare!

 2. Amanda Svara

  Planerar min och pojkvännens bröllop för fullt och vi har länge varit sugna på Sicilien, men inte lyckats hitta en plats som känns rätt för oss att vigas och ha middagen på. Drömmen är att vigas på en mysig vingård eller vid i en gammal vacker byggnad med mycket historia. Har ni några tips på var vi kan gifta oss så tas dessa gärna emot 🙂

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.