Hisnande vyer på Costa Blanca

montgo naturreservat Alicante Denia
Naturreservatet Montgó utanför Dénia på Costa Blanca, Spanien.

För några år sedan reste min man och jag en långhelg till Alicante och Benidorm på spanska östkusten. Där, på Costa Blanca, är det oftast livet på och vid stranden som lockar allra mest. Men det finns mer att upptäcka på nära håll! Kuststräckan norr om Alicante är fantastiskt vacker. Med hyrbil eller vespa tar du dig lätt till vackra utsiktpunkter och charmiga små vikar.

La Falzia Costa Blanca
Svindelvarning vid utsiktspunkten vid La Falzia.

Så här vacker utsikt får du från utsiktpunkten vid La Falzia i Jávea/Xàbia (båda stavningarna förekommer). Den dramatiska kusten och det vackra, ljusa Medelhavet – helt underbart. Utsikten tog andan ur mig!

Från de höga utsiktspunkterna kan du sedan ta slingriga små vägar ner till de små charmiga, lugna vikarna.  De sammetslena klapperstenarna jag plockade med mig från den lilla stranden i Granadella ligger fortfarande framme i bokhyllan hemma. Jag känner på dem och drömmer mig tillbaka titt som tätt.

Granadella Costa Blanca Spanien Alicante
Den lilla klapperstensstranden i Granadella.

Vårt slutmål på resan var Dénia, som ligger 9 mil norr om Alicante, inte långt från La Falzia. Där finns naturreservatet Montgó, där den översta bilden här i inlägget är tagen. I området finns flera vandringsleder som inte är alltför krävande, trots att vyerna är så dramatiska. Som lön för mödan får du den klara bergsluften och den fantastiska utsikten. Väl värt att skippa solstolen en dag eller två för!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.