Legoland – Danmarks bästa familjeupplevelse

Legoland är alla barnfamiljers måste! Här delar Ingela Schönning på Resia med sig av sina bästa tips.

Med mer än 58 miljoner legoklossar och 50 olika åkattraktioner är Legoland en helt fantastisk upplevelse för både vuxna och barn. Första gången vi åkte dit var vår äldsta son två år och hans lillebror tre månader. Sedan dess har vi gjort ytterligare två turer till Legoland och varje gång har barnen hittat en ny favorit. Det tycker jag är en av de största fördelarna med Legoland. Att det finns något för alla åldrar. En liten bebis i bärsele tycker att det är jättespännande att titta på världen i miniatyr uppbyggd av lego, tvååringen håller till i Duploland, sjuåringen tar körkort och för ännu äldre barn finns det lite häftigare attraktioner att ge sig på. Och så finns det massor av inspiration för barn som gillar att bygga med lego!


Om du köper entrébiljetter i förväg slipper du trängas i biljettkassan.


Vattenkrig från piratskeppet var populärast bland både stora och små.

Legolandbåten
Stena Lines färja mellan Varberg och Grenå, Stena Nautica, kallas ofta för Legolandbåten. Redan när man går på förstår man varför. I högsäsong är färjan invaderad av barnfamiljer med ett tydligt mål i sikte. Legoland. Det som är bra med den här färjan är att lekrummet är väldigt stort och att det finns bra och barnanpassade restauranger ombord.


Äventyret börjar redan ombord.

Danmarks charmiga byar
Mellan Grenå och Billund, där Legoland ligger, är det cirka 15 mil. Sträckan går fort att köra eftersom det är motorväg i princip hela vägen. Om man har lite tid och inte vill sträckköra finns det otroligt mysiga ställen att stanna på under resan för att sträcka på benen och ta ett svalkande dopp. Mina favoritställen är Ebeltoft och Juelsminde, båda charmiga danska byar med sköna stränder.


Ebeltoft har många mysiga små vikar.


Ett minst sagt svalkande dopp i Kattegatt.

En värld av klossar
Det är lätt att fastna redan när man kommer innanför portarna på Legoland. Nästan ALLT är uppbyggt av lego. Det är otroligt fascinerande att går runt och titta. Ett tips kan vara att börja dagen med att ta ”Legolandtåget” som går runt hela den gamla delen av parken. Då får man en överblick över vilka attraktioner som finns och i vilken ordning man ska ta sig an del olika delarna.


Att gå runt och beundra allt som är uppbyggt av lego är otroligt inspirerande.


Uppskjutning.

Tips inför ett Legolandbesök

 • Köp entrébiljetter på färjan eller hotellet för att slippa köa.
 • Packa med både badkläder och regnkläder. Det finns många attraktioner med vattenlek och vädret i Danmark är ofta ostadigt.
 • Det finns gott om bra matställen inne i på Legoland med humana priser.
 • Åk i lågsäsong – när vi besökte Legoland i maj hade vi nästan parken för oss själva.
 • Om någon ska ta det populära körkortet som finns på Legoland är det bra att boka tid direkt när ni kommer. Väntetiden är ofta lång.
 • Både Lalandia och Hotell Legoland är bra, men det finns också prisvärda och charmiga krogar att bo på i närheten av Legoland. Efter en hel dag med barnattraktioner så kan det vara skönt att byta till en lugnare miljö.


Hotell Best Western Kryb I Ly är en pärla i Kolding, cirka 5 mil från Legoland.

6 Responses to Legoland – Danmarks bästa familjeupplevelse
 1. VisitDenmark Svara

  Hej!

  Vilka härliga och inspirerande bilder:) Fint inlägg med flera värdefulla tips. Stora tummen upp!

  Mvh visitDenmark

  • Hallin Svara

   visitDenmark: VAd kul att ni gillar vårt inlägg. Legoland är verkligen toppen!

 2. [...] Vår kommunikationschef har varit på Legoland flera gånger och delar här med sig av bilder och flera ... blogg.resia.se/2012/08/03/tips-pa-resor-med-barn
 3. [...] väljer Danmark i första hand när vi ska bila. Legoland är [...]... blogg.resia.se/2013/05/04/bila-i-europa-2
 4. [...] barnfamiljernas favoritremål 1. Disneyland Paris 2. Legoland Billund 3. Nordsoen Oceanarium, Skagen 4.... blogg.resia.se/2013/05/11/bila-med-barnen
 5. […] som drar och det beror på att för många svenskar är detta den storstad som ligger närmast. Lego... friskbostad.nu/sju-steg-till-paradiset

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.