New York – frukost- och middagstips

Ann-Charlotte Bengtsson jobbar på vår supportavdelning och var i New York för några veckor sedan. Eftersom det väldigt sällan ingår frukost på hotellen i USA så ville hon tipsa om några bra frukostställen.

Moonstruck – 3ave E31st
Här får man väldigt mycket mat för pengarna. Har många alternativ på omeletter som är rejält stora. Kaffet är dock inte så gott men vi hade med oss eget som vi hade köpt på Starbucks och det var inga problem att ta med in. Såg senare att flera hade gjort så. Själv åt jag pannkakor, tre stora med färska bär till, väldigt gott! De har även en inglasad uteservering.


På Moonstruck har de en inglasad uteservering.

Neils Coffeshop – 961 Lexington Ave mellan E69th ochE70th street
Underbar mat och trevlig personal, tror inte så många turister har hittat hit än. Inte riktigt lika mycket mat för pengarna men man blir mätt och belåten. Kaffet smakar helt ok!


Neils coffeshop är mysigt och inte många turister verkar ha hittat hit ännu.

Aroma Espressobar
Aroma
är en kedja så cafeérna ligger överallt. De är inte lika stora som Starbucks men har ett fantastiskt kaffe! Här köper man mest med sig en macka och kaffe i farten och springer iväg. Det finns några enstaka bord.

Red – I Seaport området
Mexikanskt ställe med stor uteservering i hamnen, underbart vid varma dagar. På uteserveringen får man bara sitta om man ska äta. Jag åt fantastiska Quesadillas, min syster åt en Cesarsallad med kyckling och mamma en wrap, alla var nöjda. Fräscha toaletter på ovanvåningen och trevlig personal.

Rosa Mexicana
En kedja som finns i hela USA. Vi åt på en som ligger på 1063 First Avenue at 58th Street. Medan vi väntade på bordet i baren tog vi oss en frozen margarita i baren, god men en aning stark! Som namnet säger så är det mexikanskt. Väldigt gott! innan man få sin mat kommer en person fram med en stor vagn och frågar om man vill ha guacamole som blandas till lite fort. Smakade himmelskt. Resterande delen av måltiden var också till belåtenhet och vi gick härifrån väldigt mätta! Rekommenderar starkt denna restaurangen.

En av kvällarna åt vi middag på Marcus Samuelsson Aquavit. Det var helt magiskt och absolut värt det trots att det kostade en slant. Vi försökte även få bord på Marcus Samuelssons andra restaurang i Harlem, Red Rooster, men tyvärr var det helt hopplöst att få bord.

Vi tackar Ann-Charlotte för tipsen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.