Världens vänligaste länder

Lonely Planet har låtit sina läsare röstat och satt samman en lista över världens vänligaste länder. Tycker du listan stämmer? Vilket land tycker du skulle finans med på listan?


Irland ”den gröna ön” anses som det mest vänliga i världen!

1. Irland
Trots århundranden av turbulens så har de vänliga irländarna behållit sin härliga humor och en välkomnande attityd mot främlingar. Hela landet har en inställning till att allt är möjligt!

2. USA
Amerikanarna tar alltid emot dig med öppna armar och vill att du ska känna dig välkommen till deras land. Dock vill de att du ska lämna dina förutfattade meningar hemma!

3. Malawi
Malawi är känt som det vänligaste landet i Afrika. De har en sällsynt förmåga att hålla samman de etniska grupperna och de välkomnar dig gärna till sina hem och sitt land.

4. Fiji
Fijianerna anses allmänt vara de ”vänligaste människorna på planeten”. Varför inte? De har mycket att le åt – frodiga öar, koboltblå hav, rikt marint liv med dykning i världsklass och underbart väder. De älskar att sprida kärlek omkring sig!

5. Thailand
Ytterligare ett land som många anser ha den vänligaste befolkningen i världen. De är alltid hjälpsamma och snabba med ett leende. Speciellt är det många som reser med barn som upptäckt hur väl de tas emot.

6. Samoa
Samoa tävlar med Fiji om titeln med de vänligaste människorna. Precis som på Fiji är människorna varma och härliga och öpnnar upp sitt land för turister.

7. Vietnam
Vietnam har lagt alla tråkigheter bakom sig och ser framåt. resenärer får ett vänligt bemötande och massor av leenden.

8. Indonesien
Det är i Asien de vänligaste länderna ligger. I landet som innehåller många olika kulturer har man stor gästfrihet och tar sig alltid tid att prata med främlingar.

9. Skottland
Skottarna har, trots sitt ofta dåliga väder, alltid ett leende till hands. De är utåtriktade, lojala och har en härlig humor .

10. Turkiet
Räkna med stor gästfrihet och många koppar te!

4 Responses to Världens vänligaste länder
 1. Hans Björkman Svara

  Hej!

  Så du tycker inte att Irland och Skottland ligger i Europa?

  • Hallin Svara

   Hans: Ha ha, joda, visst är det så. Nu har jag ändrat i texten. Tack för att du uppmärksammade mig!

 2. Freedomtravel Svara

  Lite svårt, det beror nog på vart och hur man reser och vart i ett land… Vietnameserna upplevde vi som väldigt vänliga! Fast det är ganska många länder på listan som vi inte besökt – vi kan alltså se fram emot flera länder med vänliga människor i framtiden! 🙂

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Många av de asiatiska länderna finns med på listan. Deras gästfrihet är ju något som många lägger märke till och brukar berätta om. Visst är det härligt med ännu fler resmål att upptäcka!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.