Koppla av på Chalki

För ett tag sedan skrev jag bl a om småöarna Tilos och Symi som båda ligger nära Rhodos. Idag har turen kommit till ännu en ö med båtavstånd från Rhodos.


Lugna och behagliga Chalki med 300 invånare.

Cirka en timme tar båten till den lilla ön Chalki som Apollo har i sitt sortiment under sommarperioden. Det är också en perfekt båtluffarö som passar bra att kombinera med de andra öarna i ögruppen Tolvöarna.

Ön är verköligen inte stor, här bor cirka 300 bofasta. Det blir aldrig någon turistinavsion här, hit åker du för att få lugn och ro och njuta av det grekiska ö-livet.

Båten anländer till öns enda by med en cirka 400 meter lång strandpromenad. Här finns en handfull tavernor och caféer och det är här man samlas på kvällarna. Avsluta kvällen med en promenad till slutet av hamnpromenaden där klocktornet som skänktes av Chalkibor som emigrerat till Tarpon Springs i Florida står.


Det finns ett par avkopplande stränder på ön.


Chalki är för dig som vill ha en avkopplande semester.


Chalki har ett antal mysiga tavernor där alla samlas på kvällarna.

Runt Chalki stad finns ett par stränder som är lugna och sköna. Ön är karg, precis som många andra öar i Grekland.  Ovanför byn ligger ett gammalt kloster med ett kapell. På vägen upp passerar du den gamla staden Chorio, som numera är en ruinstad. Du kan promenera hela vägen upp till klostret men det finns en minibuss som tar dig dit.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.