Barcelona – Placa Reial

Barcelona är en härlig sommarstad. Det finns ett fåtal städer i världen ( i den storleken) som kan skryta med en så fantastisk strand. Totalt är Barcelonas kustremsa på 4 km. Stranden närmast stan heter San Sebastian och här brukar det vara fullt av folk och försäljare.


Härligt strandliv i Barcelona!

Stämningen är härlig och det är riktigt häftigt att på dagen kunna njuta av stortstadsliv och sedan ta en promenad och njuta av strandliv på eftermiddagen. Vill du ha en lugnare strand så tar du dig med bussen till någon av grannstränderna, t ex Barceloneta som ligger någon kilometer norr ut. Då kan du också passera de gamla mysiga kvarteren, Barceloneta, som byggdes på 1700-talet och var det första planerade bostadsområdet i Barcelona.


I mitten av torget står en vacker fontän.


De vackra lamporna har designats av Gaudi.

Den mest kända gatan i Barcelona heter Ramblan och går ända ner till havet. Ramblan är en bred gågata med massor av restauranger, kiosker, mänskliga statyer och folk som spelar av en pengar i en härlig blandning. De flesta turister hittar hit och vandrar upp och ner. Det är sällan man ser någon Barcelonabo vandra här. Anders Ivarsson som är affärsresesäljare i Borås vill tipsa om ett härligt torg som bara ligger en tvärgatan in från Ramblan, Placa Reial. Det är en riktig idyll i storstan och avkopplande att komma hit från den ofta livliga Ramblan. Torget som kantas av arkader omgärdas av en fontän och flera palmer. De vackra lamporna har designats av Gaudi. Här finns flera uteserveringar med helt OK priser. Det är ofta musiker som samlas här för att spela. Ibland är det en mindre loppmarknad som säljer antikviteter.


Mysigt och fantastiskt god mat hos La crema Canela. De har även en uteservering.

I gången på väg in till Placa Reial ligger La Crema Canela som är en fantastisk restaurang med otroligt god mat till låga priser. Kolla in menyn här.

Tipsa oss gärna om andra mysiga platser i Barcelona!

3 Responses to Barcelona – Placa Reial
  1. Marie Svara

    Åh vad kul att ni tipsar om La Crema Canela! Jag var där ifjol och åt en fantastisk middag och i maj med kollegorna fick jag göra det igen och blev INTE besviken.

    • Hallin Svara

      Marie: Visst är det en fantastisk restaurang. När vi var där i fjol åt vi faktiskt där två gånger. Otroligt god mat och väldigt prisvärt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.