Tips på bra stränder i Sverige!

För ett tag sedan anordnade vi en tävling då vi fick in massor av trevliga tips på bra stränder. De 10 bidragen som vann kan ni se här.
Det var inte enkelt att välja ut vinnarna och jag känner att jag vill publicera fler bidrag. Det var många tips i vårt härliga land men även runt om i världen. Kanske att någon av stränderna får besök i sommar?

Tips på stränder i Sverige
Felicias favoritstrand ligger i Skellefteå och heter Boviken. Det är en stor och fin strand med härlig sand. Vattnet är nästan alltid varmt. Det ligger en kiosk alldeles i närheten och där köpte man alltid glass när man var liten. Bara tanken på denna strand gör mig alldeles nostalgisk. Har haft många roliga stunder som barn där.

Nanna  tycker att stranden vid Långvid utanför Enånger i Hälsingland är en pärla! Sanddyner och vassruggar gör att man kan hitta en plats där man känner sig ensam på stranden. Fin sand och härligt bad ger utomlands-känsla!


På Gotland är det många som har sina favoritstränder. Bild lånad här.

Gotland är en favorit för många. Carolinas favoritstrand är vid Sandviken där hon varit på somrarna sedan hon var liten. 

Inte så långt från Gotland ligger Gotska Sandön där Biggis har sin favoritstrand. Den får hon ha för sig själv och där är ren skön sand och underbart havsvatten. Bakom udden åter en lång strand. Ingen trängsel, tyst och underbart att höra vågskvalpet, fågelsången och känna dofterna samt friheten. Sverige är fantastiskt underbart.

Evas favoritsrand ligger i Tånnö en mil söder om Värnamo. Här hör man fåglars sång, båtars brummande och glada barn!

Veronicka vill också tipsa om en strand i Småland med vit sand och blått hav. Stranden ligger vid Timmernabben i Kalmarsund. 


Tjuvahålan är en mindre strand i Tylösand. Bild lånad här.

Jessica tycker att den bästa stranden finns vid Tjuvahålan i Tylösand, Halmstad! Jessica åkte dit redan när hon var liten på dagsutflykter och nu tar hon med sig sina egna barn hit. Barnen älskar att kunna välja mellan den härliga sandstranden, sanddynorna och de stora klipphällorna – eller ”snäck-hålan”, som vi kallar ett ställe vi hittat med MASSOR av snäckor i olika storlekar och former! En härlig plats för både vuxna och barn skriver Jessica.


Härliga dyner på Sandhammaren. Bild lånad här.

Både Vickis och Margareta har Sandhammaren på Österlen som favoritstrand. Sanden är mjuk, finkornig och bländande vit. Den breda stranden består av härliga dyner där man alltid kan hitta en lugn och avskild plats att sola på.


Sandstranden Böda på Öland är populär. Bild lånad här.

Många gillar den härliga och breda stranden Böda på Öland. Pernilla tycker den är allra bäst i augusti under sommarens sista varma solstrålar. Vattnet har äntligen blivit härligt varmt och turisterna lyser med sin frånvaro. Ingenstans kan man njuta av en fulländad dag på stranden där man hör vågskvalpet och njuter av doften av havet som här skriver Pernilla.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.