Cykla i Köpenhamn

Köpenhamn är verkligen en riktig cykelstad. Det är gratis att låna cykel, stoppa in en 20-krona i automaten och hämta ut din cykel. 20-kronan får du i retur när du lämnar tillbaka cykeln.


Låna gratis cykel i Köpehamn och upptäck staden på två hjul!

I ett av de senaste numren av Amelia så tipsar de om flera olika cykelturer som alla vara en cirka en halvdag. Skaffa dig en karta och upptäck Köpenhamn på två hjul!

Shopping och sighseeing
Cykelturen startar på Ströget och går vidare till Ny Östergade där bl a skoaffären A Pair ligger. I chokladbutiken på Café Victor kan du köpa ”flödebollar” och kolhydratladda! På Pilestraede hittar du flera butiker med dansk design, bla Samsöe Samsöe som ligger i ett före detta badhus. Korsa ströget och vidare på Amagertorv. På vägen passerar du flera museum, bl a National Museum och Dansk Design Center. Är vädret vackert kan du ta vägen via havsbadet vid Islands Brygge. Cykla sedan vidare till det folkliga Nyhavn.


Ta en tur till Tivoli i centrala Köpenhamn!


Nyhavn är alltid trevligt!

Multikulti-känsla
Den här turen startar vid Kaffesalonen vid kanalen. Cykla längs Ravnsborggade där det finns mängder av antikvitetsaffärer. Även på de korsande gatorna Sankt Hans Gade och Tvaergade finns många antikbutiker. Om du tar pararellgatan, Elemgade finns det flera klädbutiker men även mycket vintage. Cykla vidare mot Assistensen kyrkogård och titta på HC Andersens grav. Kyrkogården är som en stor park där det är tillåtet att cykla. På andra sidan parken ligger Jaegenborggade där du bl a kan kika in hos keramikern Inge Vincent eller köpa goda kolor på nummer 36 hos Karamelleriet.  Vill du ha en längre cykeltur så tar du vägen om sjöarna som ligger öster om Nörrebro.

Ta med barnen.
Den här turen startar i Österbro på den breda cyklebanan. Här finns flera fashionabla modebutiker för dig med tjock plånbok! Vid Tuborg Havn övergår Österbrogade i Strandvejen som går hela vägen till Helsingör. Stanna till på Experimentum som är kul för hela familjen. Fortsätt till Charlottenlund där det finns stränder och stora gräsmattor. I slottsparken ligger Danmarks Akvarium. Om du har tid så fortsätt cykla norrut. Det finns många mysiga ställen att stanna vid. På Strandvejen 100 ligger Lagkakehuset där ni kan ladda med smaskiga wienerbröd.

Källa: Amelia.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.