Bo på 4 häftiga hotell

Välja rätt hotell är en stor del av resan och då många av oss planerar sin resa under semestertiderna, så har Resfeber valt att istället inspirera med några udda hotell. Lite överallt. Lite spontant valt. Häftigt och udda är hotellens gemensamma nämnare. Listan är självklart längre än det här. Men för det behöver vi dina tips, bidra gärna!

Sov i en flygande säng
På Propeller Island City Lodge i Berlin, kan sover du i ett konstverk. Samtliga rum är skapade av konstnären Lars Stroschen och unika i sitt slag. Sov i rummet med det sluttande golvet och i sängen som tycks flyga. Eller varför inte sova i en stor diamant? Det diamant-formade rummet är försedd med speglar och säkerligen en säregen upplevelse. Hotellet hittas på Albrecht Achilles Str. 58 10709, Berlin.

Sov i en gigantisk hund
Om du skulle befinna dig i närheten av Idaho, bo på Dog Bark Park Inn, som är en bed & breakfast med stor passion för hundar. Kojan är en gigantisk hund och består av flera sovplatser. I huvudet på den stora hunden finns ett loft med ytterligare sovutrymme. Denna förtrollande bed & breakfast skapades av makarna och konstnärerna Dennis och Frances. Deras träsnideri och de söta hundarna som de skapar, blev uppmärksammade 2005 i amerikansk tv. Efteråt fick paret mycket att göra och investerade sedan i bygget av Dog Bark Park Inn. I hjärtat av Camas Prairie, Cottonwood bor denna specialbyggda, gigantiska hund.

Sov i en bil

Coola V8 hotell i Stuttgart. Säng som en bil Fotograf: Frank Hoppe

Detta unika V8 Hotel i Stuttgart, Böblingen, är ett fyrstjärnigt hotell, vars koncept bygger på bilar. Design och kvalitet genomsyrar hotellets samtliga 34 rum, varav tio är temabaserade rum med bilar i fokus. Sov i rum som påminner om Formula 1 eller varför inte drömma dig bort till en roadtrip längs USA:s kända Route 66? Hotellet hittas på Wolfgang-Brumme-Allee 71034 Böblingen.

Coola V8 hotell i Stuttgart. Fotograf: Frank Hoppe

Sov under vatten
Du behöver inte åka långt för att få uppleva ett udda hotellboende. Det räcker med att du åker till Västerås. Vad sägs om att spendera en natt under vatten? Konstnären Mikael Genbergs konstverk, Utter Inn, är ett undervattenshotell beläget en kilometer från Västerås hamn. Du sover tre meter under vatten i ett sovrum med panoramafönster. Du kan också sola och koppla av på flytbryggan. Utter Inns säsong börjar den 1 april fram till 31 oktober. Om du istället vill bo högt ovanför marken, på ett udda sätt, finns också denna möjlighet i Västerås. Hotellet Hackspett är ett trädhus som är byggt i den 13 meters höga ek i Vasaparken. Du kan koppla av på husets veranda med god kopp kaffe och beundra den fina utsikten över parken.

Fler tips på udda hotellboenden? Läs Tripadvisors inlägg om annorlunda hotell för mer inspiration. Var hade du velat bo?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Hotell
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.