Kalabrien

För ett tag sedan kom Caroline Löfgren från Resia i Hässleholm hem från en resa till Kalabrien som ligger längst ner i södra Italien. Hon hade rest med Solresor som har resor dit från både Stockholm, Malmö och Göteborg under hela sommarsäsongen. Man kan även köra dit med egen bil genom Italien. Det sägs att Kalabrien är det ”riktiga Italien”!


Otroligt vackert i Kalabrien i södra Italien.

Caroline berättar;
Vilken fantastisk mysig destination. Vill man ha en lugn och avkopplande semester så är detta ett bra val, inga inkastare och inte mycket turister.

Italien är bra på många sätt, de har gott vin, mycket hög kvalitet på sin mat och vita breda sandstränder med turkostblått hav som passar alla målgrupper. Kanske inte partysugna ungdomar…!


I Tropea stad klättrar husen på bergen.


Stranden vid Tropea.

Ska man till Kalabrien så rekommenderar jag att man bor i närheten av Tropea stad som är riktigt mysigt med sina smala gränder och små uteserveringar. Det är lätt att ta sig in med en kort promenad. Tropea har mysiga små butiker, glassbarer samt bra restauranger. Taxi och buss finns det mindre av, jag rekommenderar att hyra bil.

I Pizzo finns godaste glassen!
I Pizzo finns Italiens godaste glass som heter Tartuffo som är choklad, hasselnöt, grädde och chokladsås (mm riktigt gott och som man måste prova på om är i Kalabrien) Pizzo ligger ca 50 km från Tropea.

Ett Tips!!
Italien som destination är mycket bra för personer som har glutenintolerans. Oftast så finns det glutenfritt på hotellen, men vill man vara säker så är det bäst att ta med egen pasta så tilllagar restaurangen det åt dig =)

Från Kalabrien har du nära till Sicilien och kan åka dit på utflykt. Åker du med Solresor så får du se den vackra staden Taormina. Du kan också åka till de Eoliska öarna, Vulcano och Stromboli.

Boka flyg och hotell till Italien

Boka flyg till Italien

Boka hotell i Italien

Boka paketresa till Italien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.