Cupcakes erövrar världen och våra sinnen

Cupcakes intog plats i våra hjärtan, insvepta i gudomliga glasyrer och fantasifulla dekorationer. Hur kan man inte bli frestad av en sockerkaksbotten med färska hallon, fylld med hemmagjord vaniljkräm som slutligen har toppats med sammetslen glasyr? Variationerna på cupcakes är så många och den populära kakan har förevigats i många bloggar, kokböcker och bilder. Resfeber anammar trenden och frestar med några favoriter.
Men det allra viktigaste är faktiskt dina favoriter. Vilken är din bästa cupcake-upplevelse? Har du någon favoritbutik eller recept? Glöm inte att kommentera blogginlägget med dina tips!


Gigi – städerskan, sångerskan och cupcake-drottningen i USA
Hon heter Gigi och började som städerska. Hon öppnade sedan sin egen städfirma och under dagarna städade hon och på kvällarna sjöng hon på barer och olika tillställningar. Allt detta skulle förändras en dag 2007 när hennes bror föreslog att hon skulle öppna sitt eget cupcake-bageri. Talangen för bakning ärvde hon från kvinnorna i släkten och den 21 februari år 2008 öppnade hon sin första cupcake-bageri i Nashville. Idag finns det 50+ Gigi´s Cupcakes runt om i USA. Hitta en Gigi´s butik under din roadtrip i USA och din favoritkaka. Sommarens heta nyheter heter: Chocolate Chip Cookie Dough, Cinnamon roll, Hummingbird, Chocolate Chip Cheesecake, Lemon Poppy Seed, Pistachio, Mississippi mud och Chocolate Raspberry Frappe.

Sprinkles Cupcakes – Bankomat med valutan cupcakes
I USA tar man det ett steg längre och skapar lösningen för cupcake-fans med abstinens. På natten, när staden sover, vill inte Sprinkles Cupcakes att sötsugna fans ska behöva vänta tills på morgonen för att få tag på en nybakad cupcake. Istället har man satsat på en så kallad ”cupcake-automat” i Beverly Hills:

Bageriet och ”bankomaten” hittar du på 9635 South Santa Monica Boulevard, Beverly Hills, Kalifornien. Det finns bagerier i flera stora städer i USA, bland annat på 780 Lexington Avenue, New York. En cupcake till din söta hund? Självklart finns även denna möjlighet på Sprinkles, som är en sockerfri kaka med en yoghurt glasyr.

London frestar med fler favoriter
Över till London och fler fantastiska ställen med dessa populära bakverk. På Bake-a-booMill Lane, kommer du kunna stiga in i en riktig saga. För din afternoon tea på Bake-a-boo behöver du boka i förväg och för minimum 2 personer. Du kommer kunna avnjuta pastellfärgade cupcakes och annat gott. Bageriet hittar du på 86 Mill Lane, London.
Enligt ryktet så hittas goda cupcakes på Hummingbird Bakery, som bland annat finns på Portobello Road. Varför inte en cupcake fylld med jordgubbar och vaniljkräm, toppad med vaniljglasyr? Eller vad sägs om en Choclate Chip Cookie Cupcake? Bageriet hittar du på 133 Portobello Road, Notting Hill, London.

Tillbaka till Sverige
Svenskar har också förtrollats av dessa charmiga godsaker. Kristinehamn har till och med en tävling dedikerad dessa bakverk. CupCakeKalaset 2012 hölls den 14 maj och vinnar-cupcaken var gjord på färska blåbär och en god frosting.

I Stockholm finns även en cupcake butik som fokuserar på genuina amerikanska recept med inslag av gammelsvenska traditioner. Butiken heter Cupcake STHLM och finns på S:t Eriksgatan 83 samt på Götgatan 78.

Nu över till dig – vilken är din bästa cupcake-upplevelse, ditt favoritrecept eller butik?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.