Tips på saker att göra på Sardinien

(Uppdaterad 190919) Italiens näst största ö Sardinien erbjuder fantastiska stränder, god mat och en hel del sevärdheter. Här kommer tips på saker att göra på Sardinien.

Alghero
Åker man charter med Fritidsresor så bor man i Alghero som är en riktigt mysig stad med små gränder som omgärdas av en gammal ringmur. Här finns gott om små butiker, restauranger och gelaterior medan övrigt nattliv är lugnare. Restaurangerna, ”hål i väggen” är att föredra framför de som ligger vid hamnen som är både dyrare och inte lika spännaden och genuin mat.


Alghero omgärdas av en gammal ringmur.


Slå dig mer på en av Algheros alla uteserveringar och njut av den goda maten!

Lång och härlig strandpromenad
De flesta hotell ligger utmed den 5 kilometer långgrunda och breda stranden cirka 2 km norr om Alghero i den nyare stadsdelen Lido. Men de finns ett par alternativ att välja på om du hellre vill bo i nära den mysiga staden. Vägen utefter stranden är kantad av palmer och fungerar perfekt att promenera på. Det finns även ställen att stanna till vid för at äta och dricka.

Stranden är långgrund och passar även barnfamiljer. Här finns solstolar och parasoller att hyra. Hyr gärna en cykel och ta dig till fler stränder som ligger några kilometer utanför Alghero. Cykeln är även perfekt att ta sig med mellan Alghero och hotellen för de som inte önskar promenera.

Utflykter
Vill du komma ut på havet så ska du följa med på utflykten med den ombyggda fiskebåten där kapten tar dig med på en härlig tur till havs. Runt lunch ankar man upp vid den vackra Cala d’Inferno-bukten där kapten dukar upp en härlig skaldjurspasta och annat gott. Gillar du att snorkla så kan du istället välja utflykten som tar dig till de underjordiska grottorna, Capo Caccia. Det ingår simfötter, cyklop och snorkel i priset för utflykten.


Följ med på en tur på havet!


Korsika är den mest populära utflykten.

En av de mest populära utflykterna från Sardinien är till den franska grannön, Korsika. Man åker med buss till norra Sardinien för att där åka färjan över som tar cirka en timme. Man kommer till Bonifacio där husen på klipporna ser ut att falla i havet när som helst! Man promenerar runt i den gamla stadsdelen med en oerhörd charm där man bl a får se var Napoleon bodde. Det finns tid för lunch på någon av stadens mysiga restauaranger. Det finns också tid för bad från klipporna.

Hyr bil och gör egna utflykter
Det är perfekt att hyra bil på Sardinien och utforska ön på egen hand. Det tar ungefär 4 mil att köra från norr till söder. Från Alghero tar det 50 minuter att köra till Sardiniens mest kända strand, La Pelosa Beach i Stintino. Det är en helt magisk strand med karibisk känsla. Nästan så man får nypa sig i armen för att tro att det är sant!  Tunn vit sand och kristallklart turkost vatten. Det är en populär utflykt och parkeringen blir snabbt full så var här tidigt eller avsluta din utflykt här. Lunchen kan du äta på någon av restaurangerna som finns här.


Den magiska Stintino Beach.

4.5 mil söder om Alghero ligger den medeltida staden Bosa där tiden stått still. Här kan du strosa runt i de smala gränderna. Vill du se hur jetsetarna firar sin semester så ska du ta dig till Costa Smeralda på öns nordöstra del där lyxbåtarna ligger på rad. Hela orten andas av lyx och flärd och priserna är bra mycket högre än i övriga Sardinien men det är väldigt kul att insupa atmosfären.

Sardinien huvudstad heter Cagliari och ligger på öns södra del. Här kan du vandra i den gamla stadsdelen med spår av antiken. Här är ett större shoppingutbud och det finns många bra restauranger. Här finns även en fin strand.

Är du sugen på att åka till Sardinien?

Boka charter till Sardinien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.