Lissabon

Vi gratulerar ännu ett land som har nationaldag i juni. Det är Portugal som idag firar nationaldag till minne av den kände författaren Luís Vaz de Camões dödsdag 1580. Dagen är en röd dag men man är, liksom vi, inte speciellt mycket för firande.

Portugal är ett intressant land och jag minns när jag började i resebranschen så var det otroligt populärt att åka både till Algarve i södra Portugal men även till Lissabon och de vackra orterna i väst, Estoril och Cascais.


Ta 28:ans spårvagn och upplev Lissabon.

Bairro Alto
Lissabon är en vacker storstad vid kusten med 2.8 milj. invånare. Staden tillhör en av de billigaste i Europa. En av Lissabons mest populära stadsdelar är de gamla Bairro Alto-kvarteren på en av kullarna. Hit tar du 28:ans spårvagn som slingrar sig uppför backarna sedan 100 år tillbaka. De här är Lissabons bohemiska kvarter som är byggd i labyrintform på 1500-talet. Området inbjuder till promenader och det sägs vara den bartätaste delen i Lissabon så det finns många ställen att vila benen på! Här kan du uppleva Portugals kända musik, fado som spelas på en slags gitarr.


Högst upp i Alfama-kvarteren ligger slottet, Castelo De São Jorge.

Alfama
28:ans spårvagn tar dig även till ytterligare en kulle där ett annat populärt kvarter ligger, Alfama. Högst upp ligger borgen Castelo De São Jorge med anor från 500 år f.Kr. Gå upp på muren och få en fantastisk utsikt över Lissabon. Inne i citadelet finns även en gammal stadsdel, Santa Cruz som är oerhört charmig. Alfama är byggt som en labyrint där du kan promenera runt. Missa inte torget Largo de São Miguel där gränderna är ännu smalare med en oerhört pittoresk känsla. Kanske ett besök på kakelmuseet som ligger i ett gammalt kloster.


Sintra finns med på Unescos världsarvslista.

Sintra
Ta tåget till Sintra och upplev staden som finns med på Unescos världarvslista. Sintra var den portugisika kungafamiljens sommarbostad på 1200-talet. Det är en vacker stad som är frodig och grön där slottet utgör en av sevärdheterna. Här finns även en vacker park att vandra i eller kanske för en picknick.

Köp med hem
Shoppingen är riktigt bra i Lissabon. Det fins ett stort utbud av kläder och skor. Men även keramik i vackra färger. Portugal är även ett stort vinland.

Är du sugen på Lissabon? I vårt flyg+hotellsök kan du hitta bra priser. Tre nätter 7-10/9 från 2.516:- per person. Läs mer här eller gör ditt egna sök.

One Response to Lissabon
  1. Sofie Broström Svara

    Ett bra tips är att ta med sig försäkringskassa EU kort i fall man behöver besöka lasarettet där…

    /Sofie

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.