Kroatien – ett tips från en läsare

Ni har ju säkert inte missat att jag har skrivit massor om Kroatien här på bloggen efter min resa som jag gjorde i april.

I ett av inläggen så fick jag en kommentar av A-M Israelsson som delade med sig av ett tips:

Om du åker till Kroatien igen så vill jag tipsa om att åka med båt från Trogir (knappt 3 mil norr om Split. min anm) till andra öar som inte är turistöar. Är själv nere i Kroatien varje år, två gånger minst, och då på en ö som heter Drvenik Veli. Där bor mina bästa vänner. De har bl.a. rumsuthyrning och fantastisk dalmatinsk mat samt konst i trädgården. Mannen har varit kock i Sverige och frun är konstnär. Förra året tillbringade jag hela maj månad där och sedan slutet av oktober för att få vara med på deras olivplockning. Suveränt!

Jag tyckte detta lät härligt. Perfekt om man bara köper flyg till Split t/r och ordnar boende på egen hand!
Jag frågade mer:

Om du vill läsa om paret jag bor hos så har dom en hemsida Atelje Tramontana. Läser du på Formhuset i Knivsta Formbloggen så kan du se fina bilder från deras träningsläger på ön. ResGlad tror jag det heter var också där med en grupp kvinnor, på den sidan finns fina bilder. Ja, om jag skall skriva blir det en roman. Vi började resa hit när det fortfarande hette Jugoslavien och barnen har haft sina bästa sommarlov på ön, förutom alla sommar- och vinterlov i Norrbotten. Nu är jag änka sedan fem år men det känns som hemma här för min man älskade ön med alla örtdofter, goda maten, härliga spännande promenadstigar både högt och lågt, kristallklart vatten och framför allt tystnaden.

Jag tycker det låter härligt och bilderna (som jag lånat från deras hemsida) sr verkligen underbara ut!

TACK snälla för fint tips. Du kan också tipsa mig om härliga ställen att resa till. Jag skriver gärna här i bloggen och tipsar andra! Skriv en kommnetar eller maila mig på margareta.hallin@resia.se.

Boka flyg till Kroatien

Boka hotell i Kroatien

Boka charter till Kroatien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.