Franska Rivieran – 4 tips under din semester i Nice

Franska Rivieran, den franska kusträckan heter Côte d’Azur på franska och är lika vacker som den låter. Kuststräckan frestar oss med lyxiga sandstränder med det turkosfärgade havet, pompösa villor och ett strålande väder. Resfeber inspirerar med några tips inför din resa till Nice. Bidra gärna med egna favoriter!

Parasoller på strand i Nice

1. På jakt efter oliver och bröd en tidig morgon
Vakna tidigt vid sjutiden och vandra iväg till Cours Saleya, ett utav områdets vackraste och mest berömda torg. Denna livliga knutpunkt är full av blomsterhandlare, frukt- och grönsaksstånd samt mysiga caféer. Handla gott bröd till frukosten, färsk frukt, oliver och ost, nybakade croissanter och fina blommor.

Smarriga jordgubbar

Husfasader i Gamla stan. Nice

2. Vieux Nice, Gamla Stan
Cours Saleya ligger i Gamla Stan, La Vieille Ville, och efter dina utsökta inköp vandra vidare genom denna karismatiska stadsdel. Förundras över magnifika byggnader och unika shoppingmöjligheter. Några av historiska byggnader och sevärdheter: L`Opera och Cathedrale Sainte-Réparate de Nice som byggdes mellan 1650 och 1699.


3. Colline du Château

Klättra upp till kullen Colline du Château, för den makalösa utsikten över Gamla Stan och hamnen. Ta med picknickkorgen med delikatesser från Cours Saleya och hitta den perfekta platsen i parken längst uppe på kullen. Promenera till det fina vattenfallet som finns där och se till att inte glömma kameran!
Båtar i hamnen. Nice
4. Beundra konst
Besök Musée National Message Biblique Marc-Chagall och beundra konstnären Marc Chagalls verk. Glöm inte att också besöka Musée Matisse på kullen av Cimiez. Här kommer du ta del av Henri Matisses fina verk. Konstnären var målare, skulptör och tecknare. Han bosatte sig i Nice 1921 och några av hans kända verk är: Desserten (1896-97), Den gröna randen (1905) och Harmoni i rött (1908).

För fler tips och mer inspiration, läs blogginlägget Fly & drive – Franska rivieran

Vy över Nice, Franska Rivieran
Fiskenät i hamnen. Nice
Kvisttomater. Nice
Auberginer och bönor. Nice
Fotograf: Jeanette Blomqvist

Boka flyg och hotell till Nice

Boka flyg till Nice

Boka hotell i Nice

Boka weekend till Nice

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.