Vinnare tävling med Stena Line

Idag hissar Danmark Danebrogen och firar sin nationaldag. Här väljer vi att fira Inger som blev vinnare i vår tävling där priset var en resa med Stena Line 5 + bilen. Det var verkligen inte enkelt att välja en vinnare då vi fick så många trevliga reseförslag.

Men Inger gjorde mig enormt sugen på att åka till Odense som är Danmarks tredje största stad och ligger på ön Fyn. Odense är staden där HC Andersen föddes och det finns både museum och hus som är tillägnade den kände sagoförfattaren. 


Odense är HC Andersen födelsestad vilket präglar staden.

Så här beskriver Inger Odense:
Först letar vi upp någon mysig Kro där vi kan bo. Med fickorna fyllde med Odense marcipan beger vi oss sedan ut på stan. Vi börjar med stans största kändis och besöker H.C. Andersens Hus, som innehåller ett museum tillägnat författaren. Vi rockar loss på ”Elvis Presley Museum” innas vi tar oss till Dannebrogade och Nordens största järnvägsmuseum. Djurälskare som vi är missar vi aldrig en djurpark – nästa stopp: Odense Zoo! I närheten finns Den Fynske Landsby, Danmarks motsvarighet till Skansen! Vi har även hört att Brandts Klaedefabrik i centrum ska vara dejligt. Det är ett gammalt fabrikskomplex som har omvandlats till ett kulturcenter med museér, butiker, restaurang, biograf m.m. Vi tar oss strax (= genast) dit för lite smörrebröd till frokost (= lunch). Har vi sedan ett underskott på röd-vita produkter i resväskan och ett överskott på DKK i börsen, så tar vi en tur till Rosengårdcentret – ett av Danmarks största köpcentrum. Mission completed. Over and out.

Vi säger grattis till Ingrid och hopps att hon får en fin tur till Odense. Längre fram kommr jag att berätta mer om alla tips som kommit in i tävlingen som inspiration till er Danmarksresa.

3 Responses to Vinnare tävling med Stena Line
  1. [...]  När vi hade vår Danmarks-tävling där priset var en resa med Stena Line, 5 + bilen, hade vi svårt ... blogg.resia.se/2012/06/14/danmark-massor-av-tips
  2. [...] I somras ordnade vi en tävling där man kunde vinna en biljett till Danmark med Stena Line för hela fa... blogg.resia.se/2012/08/22/egeskov-slott-utflykt-till-fyn
  3. [...] du åka till vackra Fyn tar du Stora Bältbron över från Sjaelland. Här kan läsa om Odense som ligge... blogg.resia.se/2013/05/04/bila-i-europa-2

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.