Harry Potter museet utanför London

(Uppdaterat inlägg 190830) För ett tag sedan var Elisabeth som driver bloggen Librarybeth med sin familj och besökte det nya Harry Pottermuséet i Watford tre mil utanför London.

Läs hennes berättelse här:
Gillar du Harry Potter? Väldigt mycket eller kanske bara lite lagom – spelar ingen roll! Ett besök på Harry Potter muséet i Watford ger dig en spännande upplevelse och tar dig direkt till Harry och hans vänners värld. Resia erbjuder via Box Office busstransfer och inträdesbiljett till Harry Potter Warner Bros. Studio.

Vi for dit, två vuxna och fyra barn i åldrarna 16, 14, 11 och 9 och klev direkt in i den stora samlingssalen på Hogwarts med träbord, bänkar, eldstad och stengolv. Det enda som saknades var ljusen som ju ska sväva i taket…. Det är ett spännande museum, så vansinnigt detaljrikt att det blir nästan övermäktigt att ta in alltsammans, vi la lite mer än 5 timmar på vårt besök så räkna med att det tar tid!

Är man inte överdrivet intresserad av Harry Potter tror jag nog att man har glädje ändå av att just se den mängd rekvisita som används i en filminspelning. Men naturligtvis är det rena julafton för Harry Potter-fansen, man spatserar förbi flera inspelningsscener ur filmerna, vad sägs t ex om det härliga vardagsrummet på elevhemmet, Harrys sovrum eller att själv få vandra i Diagongränd?

Rundvandring, tricks och honungsöl
Väl inne möts man av stora porträtt av Harry Potter och alla hans vänner och jag slogs av den andäktiga stämningen som rådde redan i entréhallen. Här hittar du den välsorterade shopen och ett café men det finns också en mindre servering ”inne” i själva museet.

När man slussats in ges en kort guidning, både muntligen och via filmduken, det är i precis lagom dos och sedan är man fri att vandra runt i sin egen takt. Man kan s a s inte ”backa” tillbaka från en stor hall till en annan så se till att beundra och ta in allt innan du väljer att gå ut på gården för att kanske smaka en honungsöl och sedan ta nästa hall.

Visst är det spännande att se alla tricks man använt sig av men lite kluvet är det allt också, man vill gärna att Harry ska kunna flyga på sin kvast i verkligheten…

Förutom att det är roligt att kika i Hogwarts värld är det fascinerande att tänka på de unga barnskådespelare som mer eller mindre har vuxit upp här inne i denna enorma filmstudio. Och vad många människor med olika professioner som det behövs för att göra en filmproduktion av den här kalibern – det är något som vi ständigt återkommer till när vi vandrar runt och tittar.

På gården hämtar vi lite frisk luft och barnen testar den sk honungsölen, en rätt sötsliskig historia men är man på Harry Pottermuseum så är man. Här på gården finns bl a det lilla radhuset där Harry Potter växer upp.

Betty Botts bönor, trollstavar och halsdukar i museishopen
Och när man väl har vandrat runt kommer man som av en händelse ut i själva museishopen. Visst slår man mynt av Harry Potter men det känns ändå som rätt okej saker, flickorna väljer länge mellan halsdukar, vantar med de olika elevhemmens färger, Betty Botts bönor i alla smaker, chokladgrodor med samlarbilder i askens botten, böcker och mycket, mycket mer. Vill man köpa dräkter eller trollstavar får man ta fram den stora plånboken….

Vallfärda i Harry Potters fotspår
Passa på att gå in på Kings Cross station som ligger på behändigt gångavstånd från Euston station, precis intill St Pancras. Det är ju där på Kings Cross som Harry tar tåget till Hogwarts. Hit har antagligen många Harry Potter-fans vallfärdat så man har sett till att få upp en skylt var perrong 9 3/4 är… problemet är att skylten inte har placerats vid en perrong, troligtvis vill man inte ha fansen irrandes på perrongen. Självfallet poseras det framför bagagekärran som är på väg in i tegelväggen och eftersom det var en lugn och stilla kväll, långt efter rusningstrafik, traskade hela familjen ut också på perrong 9 för att nogsamt undersöka tegelpelarna.

I en guidebok läser jag dock att själva filminspelningarna gjordes på den mer pampiga tågstationen St Pancras som ju ligger precis intill, så vi gick dit också för att flanera runt och kika efter ev filmvinkar som vi kan känna igen.

St Pancras i sig är en tjusig tågstation med puls och blir man hungrig kan jag rekommendera den italienska restaurangen på övre plan.

Harry Potter museet utanför London är perfekt att besöka på höstlovet!

Boka dina biljetter till Harry Potter

Boka flyg och hotell till London

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka weekendresa till London

56 Responses to Harry Potter museet utanför London
 1. Liz Svara

  Hej! Har du någon länk till museets hemsida, jag skulle gärna vilja besöka det. MVH Liz

 2. Eva in Athens, Greece Svara

  I would enjoy to go there as well together with my sons.
  Anyway, now when I saw the picture of the little room under the stairs I remember a quite terrible film I saw ages ago, ”Bad Ronald”. And this Ronald was looking a little bit like Harry Potter if I remember well…!

 3. [...] handlar om när Elisabeth och hennes familj var i London och besökte Harry Potter museet. Läs inlägge... blogg.resia.se/2013/04/05/vill-du-gastblogga
 4. Monica Svara

  Tack för denna målande beskrivning! Ser fram emot vårt besök i sommar! 🙂

 5. enrique Svara

  jag elskar harry potter.jag har kollatt på alla filmer.och jag har harry potter kläder jag vill okså vara med i harry potter filmer

  • Hallin Svara

   Enrique: Ja, det är många som älskar Harry Potter : )

   • lisa Svara

    Hej. Jag tror att jag har köpt för många biljetter till harry potter museum. Kan man få tillbaka pengarna?. Vart ska man ringa någon som har ett telefonnummer.

    • Hallins reseblogg Svara

     Lisa: Har du beställt biljetterna direkt av Warner Bros så kan du ringa på +44 845 084 0900. Har du köpt dem vi aoss så är det bar att höra av sig så hjälper vi dig!

     • lisa

      Tack, testar detta.

     • lisa

      Vi kommer att bo nära paddington kan man åka tåg/ buss till watford därifrån. Eller var är närmast.

     • Hallins reseblogg

      Lisa: Det är från Euston station som tågen går och det är British Midlands som trafikerar.

 6. Eva Svara

  Tack för en mycket värdefull beskrivning av resan till Harry Potter museet som vi ska besöka om ett par veckor! Men jag undrar hur lång tid det tar att åka bussen från Watford Junction till museet, så att man inte missar sin entrétid?

  • Hallin Svara

   Hej Eva, Nu har jag fått tag på ”Librarybeth” som har skrivit inlägget och hon svarar så här:

   Vi åkte ett pendeltåg ut till Watford junction och valde galet nog ett som inte var express… väl framme i Watford var det inte svårt att hitta ”Harry Potter-bussen” – den stannar precis utanför pendelstationen. Bussresan stog inte så lång tid. Jag gissar nu ca 20 min men jag är inte bombsäker! I vilket fall som helst rekommenderar jag varmt att man åker dit med gott om tid. Det gör ingenting att man kommer tidigt, i god tid före sitt besök, entréhallen är helt ok att hänga i och det finns ett café där också. Om man ska hämta ut sina biljetter i de automatiska bankomatliknande biljettluckorna behöver man tid till det också.
   Jag hoppas att Eva får ett ROLIGT besök!!!

 7. Marianne nilsson Svara

  Var där i somras med man och vuxen dotter. Värt varenda krona. Tog bussen från Vicktoria station klart lite dyrare men man behöver då inte tänka så mycket på att hitta rätt vid andra bussar/ tåg. Skulle vilja åka dit igen. Åldern har ingen betydelse på detta museum. Med vänlig hälsning, marianne

  • Hallin Svara

   Marianne Nilsson: Kan tänka mig att det där om åldern inte har någon betydelse. De allra flesta älskar ju Harry Potter! TACK för tips om att ta sig dit!

 8. Malin Svara

  Du skriver om att man kan köpa ett paket med buss (som avgår från London och åker direkt) och entrebiljett. Har du ngn länk till beställning av detta paket, varifrån avgår bussen?

 9. Ulrika Evans Svara

  Tack så mycket för all värdefull info! Underlättar väldigt inför vårt besök på Harry Potter muséet.

  • Hallin Svara

   Ulrika Evans: Så kul att ni fick inspiration av vårt inlägg. Jag hoppas ni får det riktigt härligt. Har inte varit där personligen men längtar dit!

 10. [...] har träffat Elisabeth tidigare här i bloggen. Bland annat tog hon med oss på en rundtur till Harry Po... blogg.resia.se/2013/11/19/drive-on-the-left-en-barnfamilj-i-sussex-och-devon
 11. [...] Ett av våra allra mest lästa inlägg i bloggen är vår gästbloggare Elisabeth och hennes familjs bes... blogg.resia.se/2013/11/21/harry-potter-utstallning-i-norrkoping
 12. Annicka Svara

  TACK för mycket bra information !
  Vi var där i 4 timmar, en otrolig upplevelse.
  Det tog ca 1 tim från Oxford Circus på morgonen, men det kan ta lite längre tid.
  ÅK DIT !

  • Hallin Svara

   Annicka: Så kul att ni fick användning för informationen och tack för extra info! Kan tänka mig att det är en fantastisk upplevelse!

 13. [...] Jag trodde nog att Harry Potter-museet skulle komma högre upp då folk vallfärdar hit för att få se ... blogg.resia.se/2014/03/05/favoritplatser-i-london
 14. Ulf B Sundh Svara

  Farfar/farmor skall besöka HarryPotter museet om några veckor. familjebiljett 2 vuxna + 2 barn kostar £83. Till och med vilken ålder räknas ”barn”? tom 14 år; tom 15 år alt tom 16? eller vad?
  tacksam för svar
  ulf i Glada Hudik

  • Hallin Svara

   Ulf: Ledsen för sent svar, har varit bortrest!! Barnpriser gäller t om det året innan man fyllt 16, alltså så länge man är 15 år! Så spännande att få resa dit, det blir säkert en stor upplevelse!!

 15. Annika Svara

  Hejsan!
  Panik! Ska in och boka biljetter till mig och min dotter som åker till London i början av Juli, men verkar vara fullt. Vet du om det finns någon annan möjlighet att få tag på biljetter.
  Hoppfull!!!

 16. rozzi Svara

  Hi there my pal! I wish to say that this particular article will be incredible, nice created and are available by using just about all essential infos. I’d like to professional further content like this .

 17. karina Svara

  Hej!
  Har en fråga ang. Harry Potter museet. Kan man boka biljett utan guide?
  Vi är två vuxna o två barn och jag tror att det kan bli lite problem med engelskan.
  Eller missar man mycket om man inte går en guidad tur?
  Karina

  • Hallins reseblogg Svara

   karina: Har pratat med vårt systerföretag, Boxoffice, som bland annat säljer biljetter till Harry Potter-museet. Så här svarar dem:
   Utan att avslöja för mycket om vad som händer i början av turen så kan jag i alla fall informera om att den första halvtimmen är man ”fast” med en guide. Efter att de har pratat lite så får man själv upptäcka allting som finns runtomkring. Det går att på plats hyra en audioguide men den finns inte på något nordiskt språk (finns på engelska, franska, tyska, italienska, japanska, ryska, spanska och kinesiska). Det kostar 4.95£ per audioguide. Vid varje föremål finns det såklart skyltar och ibland pekskärmar på engelska som förklarar vad det är.

   Om ni skulle vilja boka turen med Boxoffice så kan man göra det här:
   http://www.boxoffice.se/bo/event/cgi-bin/pre_search.cgi?combo_id=4&combo_item_id=4&adults=1&event_id=stadium_1253

   Hoppas ni får ett fint besök!

 18. Jana Bäckström Svara

  Hej och tack för riktigt bra information.
  jag ska resa dit under höstlovet och undrar vad är det bästa sättet att transportera sig i London …
  Jag antar att det är tunnelbana … finns det förmånliga biletter eller köper man en biljet varje gång man åker ?
  Stannar där i tre dagar …
  // Jana

 19. ella Svara

  Hej ska åka till london och gå på museet då. Men vet du när shoppen stänger.?

  • Hallins reseblogg Svara

   Ella: Så kul! Det kommer bli fantastiskt. De varierar ju lite i öppningstiderna men vanligtvis har de öppet till 20.00 alla dagar utom lördag då de har öppet till 22.00. Insläppet stänger 3.5 timmar före stängningsdags. Det betyder att man måste vara ute när de stänger. Shoppen har öppet så länge museet har öppet! Hoppas ni får en fin tur!

 20. rebecca Svara

  Hej!

  Vi är ett gäng som har tänkt åka till harry potter museet på fredag, dock fanns det bara turer kvar kl 15.00 så jag undrar om man kan komma tidigare och gå runt i museet och kolla för måste bara tillbaka i london och se musikal kl. 1930 :/ Tack för en bra beskrivning!

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Rebecca, jag håller på att kolla upp och återkommer snarast!

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej igen Rebecca, Nu har jag fått svar. Tyvärr får man inte gå på egen hand och titta utan man slussas in i de olika avdelningarna för att de inte ska bli för mycket folk. Jag tror det kan räcka med 2 timmars besök om man inte är superintresserad förstås!! Hoppas ni får det fint i London!

 21. Lars Svara

  Vilken fantastiskt bra recension.
  Jag och min dotter ska åka till utställningen i mitten på december och uppskattar all information vi läst här.
  Vi har precis bokat biljetter till utställningen och det fanns tyvärr ingen tidslot tidigare än 16.30. Någon som vet hur man tar sig därifrån på kvällen? Sista bussen från utställningen till Watford Junction går tydligen kl 18.50 enligt hemsidan och det känns lite väl snävt. Vi vill ju inte missa en massa för att inte missa sista bussen. Finns det några andra alternativ att ta sig från Harry Potter utställningen?

 22. Lars Svara

  Upptäckte nu så här i efterhand att tiden jag skrev gällde från Watford Junction. Sista bussen från Harry Potter utställningen går kl 21.45 så då lär man hinna med allt i lugn och ro.

 23. lisa Svara

  Hej. Jag tror att jag har köpt för många biljetter till harry potter museum. Kan man få tillbaka pengarna? Finns det någon som har ett telefonnummer till dom.

 24. Lotta Svara

  Hejsan! Kan man åka på sitt Oyster Card ända ut till Watford junction?

 25. Wilmer Bach Svara

  Hejsan! Vi ska till museet snart, men jag har en fråga: hur mycket kostar trollstavarna i sv kronor? Mvh Wilmer

  • Hallins reseblogg Svara

   Wilmer Bach: Så kul att få komma till Harry Pottermuseet. Har frågat runt och trollstavarna kostar cirka 400:-. Hoppas ni får ett fint besök!

 26. Birgit Kresa Svara

  Hej , jag och min make ska åka till London i november och ska då till Harry Potter museet. Jag kan bara hitta priset på de jättedyra biljetterna som bussresan ingår men det står att man kan boka biljetter utan bussresan. Man kan åka till Watford själv. Jag kan inte hitta vad de biljetterna kostar och var jag bokar dem. Kan ni hjälpa mig.
  Med vänlig hälsning Birgit

 27. […] driver bloggen Librarybeth, då hon varit i London med sin familj och besökt Harry Potter-museet. H... blogg.resia.se/2013/03/15/rom-perfekt-for-den-ressugna-barnfamiljen
 28. anna Svara

  hej
  vi ska åka till London i morgon och har biljetter till tisdag.
  det blir min 21 gång i London men första på HP museet. Mina barn är nu 20 och 24 och växte upp med HP…. jag tackar för din detaljerade beskrivning om hur vi tar oss dit. Trodde fram till igår att det låg inne i London…..tur att jag kollade upp detta.
  Om du behöver tips för annat i London kan jag gärna hjälpa till.

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: Åh, så kul att höra att du fick bra tips här i bloggen! 21 gånger i London!! Jag gissar att du har många bra tips. Om du skulle vilja gästblogga eller tipsa oss så är du välkommen att maila mig på margareta.hallin@resia.se

 29. Nina Sjöberg Svara

  Hej, ska till London och HP museet i maj med man, 7 och 10 åring, vart hittar ni biljetter för £83? Jag hittar familj för £124..?
  Vill veta ALLT! Tror vi tar tåg själva ut..
  Tacksam för hjälp… ’=)

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Nina,

   I blogginlägget så står det ganska tydligt hur man tar sig dit på egen hand. Dock har blogginlägget några år på nacken så jag har uppdaterat priserna för familj enligt dagens uppgifter hos Warner Bros. Tack för att du uppmärksammade det och hopps ni får en härlig tur till London och Harry Pottermuseet.

 30. Linda Svara

  Finns det förvaring för väskor och jackor på museet eller måste man ha med sig detta under tiden?

  • Hallins reseblogg Svara

   Det kan vi tyvärr inte svara på, men det brukar alltid finnas förvaring av något slag.

 31. Eva Gyllenåker Svara

  (5/5)

  Åh va spännande läsning! Jag är nyfiken, när ni betalt inträdesbiljetten. Ingår allt då eller tillkommer det biljettkostnad för ev guidningar osv?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.