Resa till New York – fyra tips inför ditt NYC – besök

Staden som aldrig sover kallar. Staden med karisma och mångkulturella rötter. Staden där frihetsgudinnan vakar över sina besökare. Välkommen till New York med Little Italy, Chinatown, Harlem och så mycket mer. En resa till New York är utan tvekan en resa runt hela jordklotet. Inför ditt New York besök, vill Resfeber inspirera med några tips!

1. Tio museer på en dag
Den 12 juni är det dags för Museum Mile Festival och du får då chansen att besöka museer längs 5th Avenue. Några av de museer som ingår i ”Museum mile” är bland annat: Museum for African Art, El Museo Del Bario, Solomon R. Guggenheim Museum och The Metropolitan Museum of Art. Första festivalen hölls juni 1978 och var en stor succé.

2. Gratis bio under bar himmel
Njut av kultklassikerna under bar himmel tillsammans med tusentals andra filmentusiaster. Det är dags att ta med picknickkorgen och kära sällskapet för att tillsammans vandra mot Bryant Park och den årliga HBO filmfestivalen på gräsmattan. Den 18 juni visas Hitchcock´s kultfilm Psycho. Fem på eftermiddagen är det fritt fram för besökarna att duka upp för en härlig picknick och vid åttatiden börjar filmen. Fler filmvisningar hittar du den här sidan.

3. Gratis konserter under sommaren
Under en resa till New York finns det tid att hinna med det mesta och självklart föredrar vi det som är gratis. Den 15 juni uppträder Justin Bieber på Rockefeller center och detta är ett perfekt tillfälle för familjer med stora fans av guldpojken. Jazzentusiaster, missa inte Red Hook Jazz Festival i Brooklyn på 19 President Street. Den 10 juni samt 17 juni kommer du kunna njuta av bra jazz från lokala talanger och Mike Baggetta Quartet.

4. Cupcakes på Magnolia Bakery
Under turen genom bohemiska Greenwich Village, stanna upp och njut av en god cupcake och en kopp kaffe på Magnolia Bakery, 401 Bleecker Street. Bageriet i gammaldags stil har synts i Sex and the City och bland annat filmerna Prime och The Devil Wears Prada.

Bidra gärna med fler tips, antingen här eller på Resfebers Vi älskar New York. Glöm inte heller att ta del av detta New York erbjudande med diverse rabatter under sommaren!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.