Koh Lanta – aktiviteter och träning

Här kommer ytterligare ett inlägg från Annika som tillbringat ett halvår i Koh Lanta, Thailand med sin familj. Hon driver bloggen Resfredag. Vi har tidigare fåt veta mer om restauranger, shopping, spa och fina stränder samt utflykter. Nu berättar Annika om vilka aktiviteter man kan ta sig för samt om träningsmöjligheter.

Aktiviteter
Tröttnar man på att ligga och pressa på stranden finns en hel del roliga grejer att sysselsätta sig med. Om man är ett Dumbo-fan bör man ta sig till en av öns två elefantfarmer för att rida på en elefant. Kostar ca 800 baht per vuxen, och är gratis för barn.


Elefantridning på Mr Dumbo himself.

Vill man fortsätta på djurtemat kan man ta sig till öns Monkey School. Här finns ett gäng tama apor som utför diverse trick med hjälp av en tränare. Absolut en kul grej att göra om man har barn.

Är du intresserad av att lära dig mer om thailändsk matlagning bör du gå en matlagningskurs, förslagsvis på Time For Lime. Räkna med en halvdag, kursen börjar på eftermiddagen och slutar sent (runt kl 21-22). Glöm inte att äta något innan, maten blir klar sent och vid det laget har de flesta nästan blivit svimfärdiga av hunger. Kursen kostar 1800 baht, men det unika är att all vinst går till Lanta Animal Welfare: en ”non-profit organization” som gör en fantastisk insats för herrelösa katter och hundar på Koh Lanta. Besök gärna deras center!


Trädet med de magiska lyktorna tillhör restaurangen Time For Lime.

På kvällarna finns det grymma fireshows runt om på ön, se till att försöka upplev en sådan.


Don´t try this at home!

Även om jag själv inte dyker, har jag förstått att dykningen på Koh Lanta med omnejd ska vara riktigt bra. Jag rekommenderar dykfirman Lanta Diver, där de har proffsig personal. (På Lanta Divers huvudkontor inne i Saladan säljer de dessutom svenskt lösgodis. Dyrt, jodå, men inte värre än hektopriset på 7-Eleven i Stockholm).


Snorkelutflykt med Lanta Diver.

Träning och idrott
För golfnördarna (jodå, min man inräknad) finns en fin driving range precis intill moskén på andra sidan Klong Dao, på väg in mot Saladan. Vill man spela en riktig golfrunda får man ta färjan över till Krabi. Räkna med cirka 2200 baht för en dag (transport, golfbil och dricks till den obligatoriska caddien inräknat). Golfbanan ligger i närheten av Krabi flygplats


Redo för action på Lantas Driving Range.

Fler än jag verkar tänka att de ska börja sitt ”nya, nyttiga liv” när de åker på semester. Ett hett tips är då att höra av sig till Jenny på Lanta Wellness, som arbetar som personlig tränare/livsstilscoach på Koh Lanta. Under högsäsong kör även Lanta Wellness klasser i bland annat Västafrikansk dans och Aqua Aerobics.


Gymträning med Jenny på Lanta Wellness.

För er som gillar beachvolleyboll är Koh Lanta definitivt rätt ställe att hänga på. Jag har sett ett tiotal beachvolleybollnät uppspända runt om på ön, varav det bästa finns på familjevänliga Slow Down. Slow Down anordnar även beachvolleybollkurser för alla nivåer. Turneringar anordnas flitigt under högsäsong, för både familj/män/kvinnor och mixed. Vi har haft några av våra roligaste stunder på ön under dessa turneringar.


Beachvolleyboll upplevs bäst på Slow Down.

Är man sugen på att spela tennis finns det två tennisbanor vid Southern Lanta (ligger i närheten av Saladan). En timme kostar 100 baht/person. Tennisbollar är svårt att få tag i på ön. Se till att ta med egna, eller köp i Krabi.

Yoga är väldigt populärt på Koh Lanta. Det är kanske inte riktigt just min grej, men jag har flera vänner som gått yogaklasser på Relax Bay´s yogaplattform (som för övrigt har en fantastisk utsikt över havet!), och varit jättenöjda.


Yoga på stranden.

Boka flyg och hotell till Thailand

Boka flyg till Thailand

Boka hotell i Thailand

Boka paketresa till Thailand

Boka en charterresa till Thailand

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.