Mallorca – där solen alltid skiner!

Mallorca, den spanska paradisön i Medelhavet, har länge varit en svensk storfavorit. Semesterön bjuder på sol, vackra stränder, god mat och fina sevärdheter. Resfeber inspirerar med några tips. Vi ser dessutom fram emot att ta del av era bästa tips. Vad får man inte missa under sin semester på Mallorca?

Hand med sand, Mallorca
Stränderna

Ön lockar med sina vackra stränder och av totalt 208 stycken, är 158 av dessa sandstränder. Du kommer kunna välja mellan populära sandstränder eller hitta din egen oas bland dolda, isolerade favoriter.
I den bergiga kommunen Artà, på norra delen av Mallorca, väntar fina pärlor på att upptäckas. Den 25 kilometer långa kusten bjuder på en del smågrottor och mysiga stränder. Dessutom är de stora klipporna i Cap de Ferrutx ett hem för öns mest unika djur- och växtarter.
Förbi Port de Pollenca, på väg mot halvön Formentor, ligger stranden Cala Figuera. Något svåråtkomlig, omringat av berg på båda sidorna, men med glasklart vatten och strålande utsikt. Mestadels består stranden av grus och stenar. Bara några kilometer bort väntar en fantastisk utsiktsplats, Cap de Formentor.
Halvön Formentor sägs vara ett avskilt idylliskt ställe med många besökare från Alcudia och Port de Pollenca. Den avlånga vita, finkorniga stranden, bjuder på turkost vatten och fantastisk utsikt över Pollencabukten.

Maten
Klassisk paella, Mallorca

Traditionell och populär mat består av soppor, paella och havets många läckerheter. Goda fiskrätter hör till vardagsmenyn. Kötträtter som stekt fläsk och stekt lamm hör också till några favoriter, men också delikata köttgrytor med exempelvis anka, kalkon eller kanin. En specialitet är grillad ryggfilé med kål. Självklart serveras delikata tapas på Mallorca och grönsaksrätter finns det också gott om. Skaldjursrätter är som sagt favoriter och välsmakade delikatesser kan lätt hittas. Allt från gudomliga fisksoppor till lyxiga hummerrätter.

Sevärdheterna

En resa till Mallorca står högt på mångas lista. Den spanska öns natur och sagolika platser lockar många, såväl barnfamiljer som unga och gamla. Bergkedjan La Serra de Tramuntena går sydväst-nordöst om Mallorca och är ett fantastiskt sätt att upptäcka Mallorca. Bergsklättring för de vågade, vackra vandringsleder och spektakulära utsikter för de nyfikna. Förutom vackra vyer, bjuder området på några av öns vackraste pittoreska byar.
Bergsbyn Valldemossa är ett känt turistmål på Mallorca. Den välkände kompositören Fredéric Chopin tillbringade en mycket kall vinter här på det övergivna klostret, tillsammans med sin älskade författarinna, George Sand. Chopins piano finns kvar i byn, i det populära Chopinmuseet. I byn föddes också Mallorcas skyddshelgon, Santa Catalina Thomás och hennes hem står öppet för allmänheten. Bara några kilometer därifrån kan man ta en dopp i den lilla hamnen Puerto Valldemossa.

Härliga mysiga Valldemosa, Mallorca

Boka flyg och hotell till Mallorca

Boka hotell i Mallorca

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.