Koh Lanta – Utflykter

Jag har tidigare skrivit om Annika som tillbringat ett halvår i Koh Lanta, Thailand med sin familj. Hon driver bloggen Resfredag och delar här med sig av sina tips. Vi har tidigare fått veta mer om restauranger, shopping, spa och fina stränder. Den här gången berättar Annika om olika utflykter att göra från Koh Lanta. I inlägg framöver så kommer vi även att få veta mer om träningsmöjligheter och aktiviteter. Vi ska också få veta hur det egentligen är att lämna allt här i trygga Sverige och spendera ett halvår i ett annat land. Häng med!

Utflykter på ön
Det enklaste sättet att ta sig runt på Koh Lanta är att hyra moppe. Det är enligt mig det överlägset bästa sättet att uppleva ön och dess omgivningar (självklart funkar tuk-tuk och bil också, men jag trivs bäst på moppe). På så sätt kan man exempelvis ta sig längst ner till öns södra udde, till Mu Ko Lanta National Park. Fantastiskt vackra omgivningar, både på resan ner, och även på plats. Ett tips är att hålla HÅRT i eventuell medtagen fika, aporna på området är riktigt sneaky och drar sig inte från att råna dig på godsaker.


Fyren nere vid Mu Ko Lanta National Park.

Apor finns det också gott om vid mangroveträsken, där man med fördel köper in sig på en utflykt med longtailboat.


Aporna i full gång med att smaska i sig ananas.

Dagsutflykter
Det finns gott om öar i närheten av Koh Lanta. Se till att boka in er på en Four Island Tour, antingen med longtailboat, speedboat, eller reguljär passagerarfärja. Turerna förmedlas på de flesta turistkontoren runt om på ön. Fråga annars i receptionen på hotellet/resorten där du bor, så kan de hjälpa dig vidare.


Missa inte att simma in i Emerald Cave, en av höjdpunkterna på Four Island Tour.

Phi-Phi Island ligger bara en timmes båtväg från Koh Lanta. Ta er gärna upp till öns ”viewpoint”, den är mäktig. Räkna dock med skakiga ben, trappan upp är både lång och brant. Från Phi-Phi finns det många longtailbåtar som vill ta er till den kända stranden där ”The Beach” spelades in.


Utsiktsplatsen på Phi-Phi Island.

Att åka på speedboat-utflykt till Koh Rok rekommenderas varmt. Båten gör under dagen två stopp för snorkling. Lunchen intas vid stranden på Koh Rok, ön som är känd för sina fritt strövande varaner.


En av många varaner på Koh Rok.

Ytterligare en dagsutflykt som vi uppskattade gick till Koh Mook, ön med den perfekta sandstranden. Se till att åka tidigt för att få ut så mycket av dagen som möjligt. Båtarna tillbaka till Koh Lanta slutar gå innan solen går ned.


Bungalows tillhörande resorten Sivalai, Koh Mook.

Ögruppen Koh Ha är ett annat utflyktsmål som är lämplig att åka till över dagen. Vattnet kring öarna utgör perfekt snorkel/dykvatten.


En väl gömd sandstrand på Koh Ha.

Boka flyg och hotell till Thailand

Boka flyg till Thailand

Boka hotell i Thailand

Boka charterresa till Thailand

Boka paketresa till Thailand

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.