Weekend Barcelona – 3 storfavoriter att lägga på minnet

Sommaren närmar sig och alltfler drömmer bort sig till exotiska platser och efterlängtade solresor. Men man behöver inte åka långt bort för att få en dos av paradiset. En weekend i Barcelona är den perfekta ursäkten innan den efterlängtade sommarsemestern börjar. Låt oss förgylla din tillvaro med några tips om Barcelona.

Häftiga Barcelona

Barcelona bjuder på allt från vackra stränder, ett pulserade nattliv med hippa klubbar och barer, storslagen arkitektur till kulinariska delikatesser. Här är tre favoriter du inte får missa:

Casa Batlló
Unika mästerverket av Antoni Gaudi byggdes mellan 1904 och 1906. Den spektakulära byggnaden är idag ett museum och bjuder på minst sagt häpnadsväckande rum och vackra detaljer. För mer inspiration – titta på några vackra fotografier av Casa Batlló. Gaudis stolthet hittar du på Passeig de Gràcia, 43, Barcelona.

Parc del Laberint d`Horta
Paradiset på jorden ligger vid Collserola Ridge och är Barcelonas äldsta park. Den nyklassicistiska trädgården har förtrollat allt från kungligheter, filmskapare till besökare och har otaliga gånger använts i kungliga sammanhang och exempelvis under inspelningen av filmen Parfymen. Labyrinten, som är en del av parken, är 750 meter lång och i mitten väntar statyn av kärleksguden Eros. Många fler av mytologins kända väsen och gudar har förevigats runt om i trädgården i form av skulpturer.

La Rambla, Barcelona

La Rambla
Barcelonas kända gata La Rambla är 1,2 km lång och en del av Barcelonas storstadspuls. Den livliga gatan bjuder på allt från viktiga landsmärken som Gran Teatre del Liceu, till gatuartister och mimiker. Under promenadens gång, besök gärna Boqueria marknaden som ligger på La Rambla, 85 – 89 bis, Plaça de la Boqueria. Marknaden, som sägs vara Europas största, är en sann upplevelse. Här erbjuds allt från färska grönsaker, frukt, kött och fisk. Efter att du har handlat färska bär och annat gott, ät katalanska delikatesser på kända tapasbaren El Quim de la Boqueria.

Barcelona bjuder på världskänd och unik arkitektur, vackra platser och toppattraktioner som man helt enkelt inte får missa. Vilka andra sevärdheter toppar din lista? Komplettera gärna blogginlägget med dina tips.

Boka flyg och hotell till Barcelona

Boka flyg till Barcelona

Boka hotell i Barcelona

Boka weekend i Barcelona

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.