En hälsning från Istanbul

För ett tag sedan anordnade vi en tävling här i bloggen då man kunde vinna flygbiljtter till Istanbul. Vann gjorde Kristin Hammar från Karlstad som reste iväg med sin pappa.

Nu har jag fått en hälsning som jag vill dela med mig av:
Vill börja med att tacka för denna fantastiska resa! Vi har besökt Mikla Bar, Skybaren på taket av Marmara Pera Hotel. Det verkade dock som regnet hängde i luften men vi slapp undan det trots att det var ordentligt mörkt på himlen. Vi fick möjlighet att  se utsikten från denna fantastiska plats både före och efter skymningen. Kan också tillägga att maten var helt underbar i restaurangen!


Härlig utsikt från Mikla Bar på Marmara Pera Hotel.

Vi besökte kryddbasaren, stora basaren och shoppade med oss både souvenirer, fina skor och skärp från vanliga boutiqer. Vi har även varit i  Hagia Sofia, Galata Tornet, tagit promenad över Gyllene hornet på Galatabron där vi spanade in alla fiskare. Besökte också Cemberlitas Hamami från 1500-talet som ligger nära den stora basaren och är ett av Istanbuls äldsta turkiska bad. De hade öppet ända till kl 24!


Kristin vid Galatabron.


Kristin provade även på att bada Hamam på klassiska Cemberlitas Hamami nära Grand Basar.

Vi nyttjade lokaltrafiken så mycket vi kunde och främst tog vi oss till olika platser till fots. Vi träffade också en hel del trevliga människor, från Indien, Grekland, Tyskland och Sverige och är nu inbjudna att besöka nyfunna vänner i deras hem i New Dehli vid tillfälle!

Har säkert missat en hel del av de upplevelser vi hade, men kort och gott så har vi verkligen levt upp till att vi nyttjade varje minut. När vi lade oss på hotellrummet på kvällen var vi helt slut!

Vi tackar Kristin för hennes hälsning och bilder.

2 Responses to En hälsning från Istanbul
  1. Freedomtravel Svara

    Läcker utsikt! Skulle gärna vilja besöka Istanbul vid tillfälle

    • Hallin Svara

      Freedomtravel: Det får ni sätta upp på er ”lista”! En fantastisk stad. Hade en kollega som precis kom därifrån som var helt lyrisk. Istanbul hamnade överst på hennes topplista!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.