Tävla och vinn Bil+5 till Danmark med Stena Line

Nu står sommarens äventyr för dörren och Danmark bjuder på många härliga resmål. I den här tävlingen kan du vinna en resa till Danmark med Stena Line. Biljetten gäller för upp till 5 personer samt bilen på antingen sträckan Göteborg-Fredrikshavn eller Varberg-Grenå t/r. Du kan själv boka in de dagar som passar så länge det finns plaster kvar. Resan måste utnyttjas senast 1/6 2013.

För att tävla så vill vi att du berättar om vilket resmål i Danmark du längtar till och varför. Skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan senast 3 juni. Vinnaren meddelas personligen samt här i bloggen kort efter avslutad tävling.

Tävlingen är avslutad!

131 Responses to Tävla och vinn Bil+5 till Danmark med Stena Line
 1. Maria Sjödahl Nilsson Svara

  Hej!
  Vår familj har besökt Danmark i ganska liten utsträckning. Våra besök sträcker sig till badhotellet i Skallerup klit när barnen var små (för 10 år sedan) och en snabbtur till Helsingör. Vi pratar ofta om Danmark, men vi hamnar aldrig där på semester, därför skulle jag vilja vinna priset på färjebiljett, så jag kan ta med familjen på en tur till Skagen.
  /Maria

  • Johanna Lundgren Svara

   Jag var i Skagen med min pojkvän för 6 årssedan. Det var så romantiskt vi hade precis träffats och var där över en helg. Vädret var fantastiskt det är en resa jag gärna skulle vilja återuppleva.

  • Eva Svara

   Mina barn pratar om legoland så dit vill jag med de.
   Har varit där innan och vet att legoland-knyter band……

 2. Ingel Sjögren Svara

  Har en dröm om Skagern, ljuset havet och allt som hör Danmark till.

 3. Sylvia Svara

  Fredrikshavn skulle passa mig fint, det känns så kontinentalt på något vis. Kunna slå sig ner vid en uteservering äta och dricka gott, sitta och titta på folkvimlet. Ta vara på dagen som den kommer.

 4. Gun Svara

  Skagen har varit ett drömmål i många år, men av någon anledning har det aldrig blivit av. Tänk att få bo på någon mysig Kro, äta god mat och ströva omkring bland sanddynerna på Skagen.

 5. Cecilia Svara

  Våra barn har aldrig varit i Danmark och vi lyckas aldrig komma iväg ( 11 och 6 år ). Barnen vill till Legoland och det vore ju underbart att vinna så har vi kommit en bra bit på vägen med er hjälp. En minisemester för oss 4 och komma bort från vardagens måsten!

 6. Elin Svara

  För ett år sedan var vi på Legoland med barnen. De hade sett fram emot resan länge och det var med spänd förväntan vi parkerade intill parken för att hinna med ett snabbt besök redan på fredagskvällen. Vår helg som skulle bli mysig och spännande vändes dock snart till en katastrof. När vi återvände till bilen efter 2 timmar inne på Legoland möttes vi av en inslagen bilruta, all vår packning var borta och barnens glada miner byttes snart till tårar. Som bonus började det åska och regnet vräkte ner. Där stod vi med en bil full av glassplitter och ledsna, blöta och trötta barn som bara ville åka hem.

  Så jag skulle väldigt gärna vilja överraska min familj med en ny resa till Legoland för att byta ut det tråkiga minnet från Legoland mot ett nytt minne som innehåller leenden och glädje!

 7. Sofia Svara

  Jag har varit där en gång och jag vill så gärna åka dit igen. Till Ebeltoft, med sin härliga sandstrand, lugna vatten och charmiga strandhus. Längtar efter att bara strosa omkring och njuta av småstadslivet och dess mysiga restauranger. Perfekt att ta Stena line-färjan från Varberg-Grenå

 8. Maria Johansson Svara

  Hej
  Har släkt i Danmark men de bor tyvärr inte i denna del av Danmark så därför blir det aldrig av att vi åker till Legoland eller med färjan Varberg – Grenå. Därför vill jag gärna överraska mina barn och min man med en tripp till Legoland, som de stackars 😉 barnen har tjatat om detta….

 9. Linda Svara

  Hej! Jag vill ta med min familj till Jylland och göra en resa i min relativt okända danska släkts fotspår. En resa utmed den Jylländska kusten helt enkelt. Hela vintern har jag sökt mitt ursprung via danska kyrkoböcker på nätet. Med hjälp av nyfunna danska vänner har jag hittat en hel del okända släktingar, dock återstår en hel del blanka blad för att komma vidare.

 10. Pia Eksell Svara

  Att ta med maken o barnbarnet till Danmark vore toppen.Först åker vi till Randers o ser regnskogen o det helt galna Elvismuseet Graceland. Sedan tar vi en tur till skandinaviska djurpaken o Djurs sommarland. En semester som heter duga för både vuxna o barn 🙂

 11. Åsa Carlsson Svara

  Vi älskar Danmark men för det mesta stannar det vid en Helsingborg-Helsingörresa. Området kring Nyhavn ser så otroligt mysigt ut och det skulle vara väldigt kul att få utforska allt däromkring, tivoli, ströget…

 12. Bertil Vedenbrant Svara

  Favoritstället i Danmark är Själlands nordvästkust med pärlor som Hornbeck, Tisvildeleje och Liseleje.
  Långa sandstränder för promenad och salta bad. Och på kvällen en god öl och en bit fisk på någon av de många mysiga matställena.
  Men jag prövar också gärna Jyllands västkust, där jag inte varit på många år, men har härliga semesterminnen från.

  • Kristina Svara

   Jag skulle uppskatta en resa till Lökken där jag tillbringade mina semestrar från 1960 till 1999.
   Från början var det en fiskeby som levde upp på sommaren då alla turister kom men med åren blev det mindre med turister och mycket lugnare.
   Vad har hänt med Lökken idag???

 13. Amy Svara

  Jag och min sambo väntar barn i oktober, då vi båda pluggar är sommaren full av jobb. Men vi har lovat varandra att försöka ge oss ut på en liten miniresa där vi bara kan vara vi två och njuta innan vi blir tre.
  Drömresemålet hade varit Skagen som är känd för sin romantiska atmosfär. Ifall vi skulle vinna denna resa så har vi kommit en bit på vägen och det skulle betyda otroligt mycket!

 14. Sonja Soldan Svara

  Skulle gärna överraska mitt yngsta barnbarn en liten tjej på 6 år med en resa till Legoland,det är väldigt fint att besöka Legoland,har varit där med mina två äldsta barnbarn.

 15. Gunbritt Carlsson Svara

  Barnbarnen önskar en resa till Danmark, det är nog en höjdare
  Farmor får uppleva lek och natur, då blir vi alla så mycket nöjdare
  och Lego är bästa grejen
  det tycker ju lilltjejen´

 16. Kristin Oofsson Svara

  Jag längtar till Legoland! Jag har inte varit där sen jag var liten och vill nu att mina barn ska få se det också.

 17. Irene Svara

  Legoland! både jag och min man älskar lego. Vilket ha med för att båda våra flickor också är lego beroende. Vore toppen att med resia och Stena line få uppleva de riktiga legoland. Vi håller 8 st tummar att de blir vi som turen har.

 18. Michelle Johansson Svara

  Jag vill vinna en resa till Legoland i Danmark. Varför? Jo, för att som barn älskade jag Legoland och vill kunna ta med mina småbröder dit. Så att dom kan få samma härliga upplevelse som jag fick när jag var liten. Det skulle vara en resa som hela min familj kan njuta av. På Legoland tror jag att det spelar ingen roll om man är vuxen eller ett barn, man har lika roligt ändå!

  Mvh Michelle J

 19. Maria Thörn Svara

  Vi är fyra tjejer (snart 50 allihop) som försöker att komma iväg på en shoppingtur till Aalborg. Vi har varit iväg några gånger och vi älskar att åka och bara ha härlig shopping samt trevligt sällskap. Några reglera har vi när vi åker. Bla: Varför välja? Vänta inte köp direkt! Ingen får resa med hårda väskor ifall det blir mycket inköp och vi måste trycka ihop packningen. Det vore underbart om vi kunde komma iväg i år igen!

 20. Katrin Svara

  Hej !
  Efter att tagit del av alla andras kommentarer så inser jag hur mycket Danmark har att ge!! Besökte Danmark en gång under 9:e klass för många år sedan men ett minne blott och inget intresset för vart jag hamnat. Så med många kommentarer i bakfickan så vore det roligt att kunna överraska familjen med en resa, gärna till Fredrikshamn! och resan för mina barn börjar med de stora passagerarbåtarna med Stena Line, för de verkar coola 🙂 Tack! Katrin

 21. Bosse Johansson Svara

  Öster Hurup tillbringade vi semestern 1980 och hyrde ett hus i denna pittoreska lilla by och gjorde utflykter till Legoland, Skagen, Köpenhamn m.m. Skulle gärna vilja göra om den resan!

 22. Helen Svara

  Var till Lökken sommaren -83 med min brevkompis fr Göteborg. En underbar upplevelse,så vackert det var. Tänk att få visa min familj denna strand och ett besök på Legoland skulle verkligen uppskattas av 7 åringen.Min familj har aldrig varit i Danmark och vi har sagt flera ggr att vi ska åka,men som med allting annat så skjuts det upp på framtiden. Kanske detta e ”knuffen” vi behöver för att besöka grannlandet???

 23. Bodil Svara

  Skagen, finns det något mer avstressande än att strosa omkring i Skagen med all dess skönhet. Jag längtar så att få återse denna plats med alla fina gamla minnen!

 24. Patrik Centerwall Svara

  Välja ett resmål i Danmark? Blott ett? Ack, det är nästintill omöjligt uppgift, men med en övermänsklig ansträgning ska jag törhända kunna lösa den!
  Jag tänker på Köpenhamn, på Ströget och Runde Torn. Jag tänker på ljuset i Skagen och på Kronborgs slott i Helsingör. Jag tänker på smörrebröd, kornbrännvin och glass. Och jag inser en plats i Danmark jag inte varit i, och jag vet till och med när jag vill besöka den och jag vet varför.
  Då det alltid har varit min önskan att kliva in en sång av Hasse och Tage så vill jag åka till Vedbæk, och naturligtvis vill vara där en torsdagkväll. Just när månen stigit upp. Rupp, rupp!

 25. Håkan Svara

  L – illeputtland
  E – vighetspussel
  G – lädjespridande
  O – ljerikt
  L – äckert
  A – vkopplande
  N – yskapande
  D – ejligt

  Åtta små punkter som den plats erbjuder dit vi vill åka. Det skulle bli första gången för oss alla och ett rent paradis Lego-älskare som vi är!

 26. Anders J Svara

  Legoland, Danmarks färgglada gigant,
  ett sant eldorado för var nöjesaspirant.
  Klossbyggen, karuseller och annat ploj –
  hela familjen skulle få vansinnigt skoj!

 27. Gunilla Svara

  Glömmer alldrig när Hanne Boel uppträdde på Tivoli mitt på dagen i gassande sol, samt att bara gå och ströva i Köpenhamn, underbart.

 28. AnnaCarin Svara

  Jag vill se det omtalade ljuset och njuta av sand och hav i SKAGEN! Som resesällskap vill jag ta med mig min familj bestående av make och fyraårig dotter samt även svärmor som alltid finns där och ställer upp för oss i vått och torrt. Ett avbrott i vardagen för att tillsammans njuta av en skön, spännande och upplevelserik resa tillsammans vore guld värt! Dottern vill nog gärna besöka Legoland också, för hon har hört mycket om när mamma var där som liten tjej på 70-talet.

 29. Ulrica Runemar Svara

  Hej! Blåvand är hela familjens drömsemester, havet, vinden och skattjakten efter vackra snäckor och bärnsten! // Ulrica

 30. Elisabeth Svara

  Aldrig tråkigt en sekund på Grönhöj Strand, där vi är kund. Barn, pappa eller mamma om vem jag pratar gör det samma. Alla njuter i fulla drag och har nåt att göra varje dag. Grönhöj Strand vill jag rekommendera,
  trevligt kan jag garantera!

 31. Linea Tikkanen Svara

  Om jag vann en resa till Danmark.
  Skulle det bli ett frieri utan snark,
  Han skulle nog sig i huvudet klia,
  innan jag frågade om han min man vill bliva.
  Då jag hoppas inte säga nej,
  då skulle nog detta bli en cool grej.

 32. Maria Svara

  Hejsan!
  Jag skulle vilja rymma när jag fyller 40 år i sommar och ta med mig min lille son Alfred (6 år) till Legoland, där varken han eller jag varit! Annars så är mitt favoritresemål Skallerup Klit, där det finns något för alla åldrar, vinter som sommar!
  /M.

 33. Solbritt Svara

  En resa till Danmark och Odense
  för att denna plast få se
  där H C Andersen levat och bott
  vore en upplevelse man inte trott
  kunna hända just lilla mig
  så nu är det bara upp till dig.

 34. Frida R Svara

  Hej!

  Min man har aldrig upplevt Skagen. Därför vill jag gärna ta med vår familj och visa dem denna underbara plats. Jag var där när jag var liten men minns än idag ljuset, all sand och den mäktiga känslan att stå med ett ben i olika hav samtidigt! Detta vill jag ge som minne till mannen och barnen.

 35. marianne karlsson Svara

  Det roligaste jag har gjort i Danmark är när jag och min son 11 år var på Legoland, vi bodde på ett hotell inom
  gångavstånd som hette Propellen, var jättefint med pool och annat, vill gärna få chansen att vi åker hela familjen denna gång och till samma ställe.

 36. Olle Svara

  Svenska Sjömanskyrkan i Skagen blir mitt självklara val. Där vill jag säga farväl till mitt liv som ungkarl och göra min fantastiska fästmö till en
  ärbar kvinna – hoppas så på att denna tävling vinna!

 37. Ewa Krantz Andersson Svara

  Till Skagen jag med man och barnbarn vill fara.Landet som vi älskar för sin gemytlighet och för de underbara stränderna med sina ljuvliga klitter.Tänk att gå in i en affär och köpa den starka goda osten.röda pölsen,bröd,smör och några öl till oss vuxna barnen får köpa Fanta.Vandra ner till stranden och dess härliga sand.Duka upp vår picknick och bara njuta av livet.DET ÄR SEMESTER med stora bokstäver.Få visa barnbarnen att livet kan vara underbart utan dyra och exlusiva resmål.

 38. Marie Juberg Svara

  Jag har varit på en underbar camping utanför århus för ett antal år sedan delfiner simmade i havet och frukost på stranden det har dock inte blivit att jag visat detta ställe för min familj så om jag vinner blir det ett perfekt tillfälle 🙂

 39. Hans Svara

  Köpenhamn så klart en deijelig stad, man kan njuta av en öl och en rödpölse vilket är Dansk livskvalite.

 40. Hans Svara

  I Köpenhamn bemöts man som en äkta och kär vän,
  därför vill jag mycket gärna till Köpenhamn igen och igen.

 41. Pertti Eerikäinen Svara

  Till dejliga Danmmark vill vi resa
  och få dofter av sand och hav i vår näsa.
  Målet för resan blir då Skagen
  Där kan man gott ströva på dagen
  och på kvällen med vin och rejer fylla magen

 42. Helena Andersson Svara

  1982 var jag till Lökken på tältsemester, nykär och med underbart väder. Stranden där var helt fantastisk. Just då fanns inget övrigt att önska. Nu börjar önskelistan fyllas på igen och högt upp står en resa tillbaka till Lökken för att se om där är lika fint som jag minns.

 43. Karin Andersson Svara

  Skagen!!Där Skagerack möter Kattegatt, där ljuset är bländande och luften är klar. Att få fånga en känsla av fullständig lycka och välmående. Tillsammans!

 44. Catarina Alexiusson Svara

  har varit i Danmark många gånger och favoriterna är Aabenrå och Ebeltoft . Underbara små städer med mycket sevärt och skön miljö. Så dit vill jag gärna åka igen:)

 45. Christina Hansson Svara

  Jag vill gärna åka till Skagen, Där haven möts. Det är så otroligt vackert där, en av de finaste platser som finns. Vill gärna bjuda min familj dit.

  • Christina Hansson Svara

   Där haven möts- Skagen

 46. Anita Karlsson Svara

  Varje år vi våra kompisar i Småland besöka,
  samtidigt vi våra resminnen då föröka.
  Nu har vi varit i Tingsryd och Ullared,
  en utflykt varje år, vi får inte gå ifrån vår sed.
  Ålborg vore ju så väldigt skoj,
  ta bilen med på färjan från Göteborg.
  Själv kommer vi från Gästrikland,
  vore trevligt att besöka vårt grannland.
  Detta skulle bli en resa att minnas,
  som alltid i vårt sinne finnas.

 47. Anna-Lena S.Helgesson Svara

  Jag längtar bort från Sverige.
  Jag längtar till ett annat land.
  Jag längtar efter Europa;
  jag längtar till Köpenhamn!

  Där blåser vindar från Europa
  Där kan jag skrika och ropa!
  Där kan jag vara vem jag vill
  Köpenhamn längtar jag till!!!

 48. Maria Jonsson Svara

  Skagen! Men inte bara över dagen… : )
  Legoland med den lilla….kanske hyra en sommarvilla?
  Danmark är dejligt, och vi hoppas på tur!

 49. Ana Kokol Svara

  Hit vill jag åka, Ebeltoft! Ett underbart glasmuseum i världklass, gå runt och njuta av både sol, glas och glass. Ta bilen och åka över med en båt, lyssa på min favoritlåt: sommaren är kort!

 50. Jenny Eriksson Svara

  Vill komma utomlands!
  Och varför åka så långt,när man har ett så underbart land inom räckhåll!!
  Skagen,legoland….behöver inte säga mer än -Ahhhh,SÅ härligt!

 51. Ida Öggemar Svara

  Jag längtar till HELA Danmark! Kan inte välja enbart ett resmål, utan ser fram emot att få besöka hela landet. Vi planerar att besöka vårt grannland till hösten, och hoppas hinna med allt. Bus och skoj i Legoland, bad i Lallandia, godis från Bonbonland, ljuset och den begravda kyrkan i Skagen, shopping och mat i Köpenhamn, ja vad finns det inte att göra i detta underbara land?!

 52. Ulrika Söderberg Svara

  Odense! Där strosar vi runt bland de gamla husen och läser HC Andersen-berättelser för barnen.

 53. Göran M Svara

  Jag skulle vilja ta med min fru till Århus och ”Den gamle by” där jag lekte mycket som barn, eftersom min mormor bodde som närmsta granne med det stora körsbärsträdet intill Den gamle by.

 54. Ulla Kvist Svara

  Jag har länge haft en dröm att åka till Danmark och spela golf med min sambo. Det finns så många fina ställen i Danmark att det är svår att välja, men en eftermiddag på en golfbana vid Skagen är inte fel. Danmark är ett dejiligt land.

 55. Evy Svensson Svara

  Min längtan till Lökken är bara så stor. Nu är det hela 2 år sedan jag senast var där. Lökken är Danmarks svar på Rivieran. Finns inte vackrare, underbarare plats i Norden 😀 Tillbringade min barndoms somrar där och nu vill jag dit varenda sommar. Sitta på stranden och måla, ta ett dopp ibland och sedan vandra i Lökken på de smala gatorna i den ljumma sommarnatten. Det är Lycka det.

 56. Emilia Svara

  Jag är intresserad av hela danmark! I sommar blir det bilresa med familjen för att besöka släktingar, och en resa till Danmark skulle vara pricken över i:et. Jag har hört att Danmark är väldigt fint under sommaren, något som jag gärna skulle vilja se med egna ögon.

 57. Malin Ström Svara

  Min önskan är att få åka till The reef med barnen för att kunna koppla av i skön miljö och njuta av sol och bad såväl inne som ute. Känslan av att kunna unna sig en en imaginär riviera utan att behöva ruinera sig för lång tid framöver.

 58. Maria Svara

  Det skulle vara fantastiskt att överraska min superman som är fem år med en resa till Lalandia i sommar. För honom är det bad som gäller före alla andra aktiviteter och hans mamma skulle nog må bra av att ägna en dag eller två åt bad i det fria…

 59. Lissie Vannerberg Svara

  Sönderborg vill jag gärna återse. Det är en så fin gammal stad, och finns så väldigt många intressanta platser i närheten, att vi inte hann med alla senast. Mot tyska gränsen finns massor, både historiska platser från andra världskriget, FN-muséet, kyrkliga sevärdheter och märklig natur. Ja, slå upp Sydjylland på nätet, så får du se!
  Lisvann

 60. Ingemar Berglund Svara

  Ända sen jag var liten har jag varit barnsligt förtjust i att bestiga berg. Jag är inte direkt en komet i branschen men skulle verkligen tycka om en tur till Himmelbjerg! Tänk bara vilken grej att få skriva in i sitt rese-CV. Danmarks högsta punkt!!!

 61. Anette Rigestam Svara

  Möns KLint är en underbar plats att besöka. Med klippor vita som snö känns det som att man har hamnat på en helt annan kontinent.

 62. Marita Svara

  I över 25 år har jag fått vänta på att nån ska ta mig till Legoland. Det var min största dröm som barn. Nu har jag själv barn och tänker uppfylla hans och även min dröm!

 63. Lena Helsingius Måneschiöld Svara

  Längtar till Silkeborg för att paddla kanot. Var där när jag var 17 år (ett bra tag sedan) och glömmer aldrig de härliga vattendragen. Vackert!

 64. Fehima Klintskär Svara

  Vi har varit på Legoland med våra grabbar. Nu skulle vi vilja se mer av Danmark. Skagen ska vara underbart och det vill jag uppleva med min familj.

 65. Lena Sävendahl Svara

  Köpenhamn!! Puls, shopping, Nyhavn. En fläkt av stora världen förpackad i en liten härlig huvudstad!

 66. Kicki Bertelsen Svara

  Hej!
  Skulle vara kul att åka till Lökken,vi förlovade
  oss där 1979,men det spöregnade mest hela tiden,
  och eftersom vi låg i tält var veckan inte särskilt
  angenäm.Hoppas på bätre tur den här gången.

 67. Lena Persson Svara

  Jag vill till Skagen
  för att fånga dagen.
  Havet, ljuset, sanden.
  Rena rama paradisstranden!
  Skagerack möter Kattegatt
  och jag får uppleva naturens skatt.
  Tar särbon med till lust och passion
  för att vårda vår tioåriga avståndsrelation.

 68. saga larsson Svara

  Ingen sommar utan Skagen. Där räcker det att bara finnas till. Vilken härlig känsla att strosa på stranden eller mellan de små mysiga husen. Längtar redan.

 69. Rolf Lidberg Svara

  Kruså, för rekreation och laddning av batterierna på jättefina cykelbanor i underbar miljö.

 70. Monika Svara

  Jag skulle vilja ta med mina tre barn till Legoland i Danmark av två anledningar: Min son fyller 9 i sommar och är en legofantast och fullkomligt älskar Starwars-det vore så häftigt att få ta med honom dit, innan han blir för stor. För storasystrarna vore det kul att bara komma utomlands och kanske få shoppa lite. För det andra semestrade jag ofta som barn i Danmark med mina föräldrar, jag skulle vilja att mina barn också får uppleva ett underbart land som Danmark.

 71. Caroline Svara

  Jag skulle vilja överraska min underbara sambo med en resa till Fredrikshamn. Jag har hört att det ska vara otroligt vackert där och gott om romantiska saker att hitta på tillsammans. Det vore helt fantastiskt att få komma iväg bara han och jag och lyxa till det med spa och åka ut på utflykter. Det är så sällan det finns tid att komma iväg på såna saker, så det är vad jag längtar till!

 72. Lisa Magnusson C Svara

  Jag drömmer om att uppleva Skagens ljus och få inspiration till min akvarellmålning!

 73. Linda Ohlsson Svara

  När jag var liten åkte vi alltid färjan till Danmark, vilket jag och mina syskon älskade!

  Nu har jag själv en son som jag hemskt gärna skulle vilja ta med mig till LEGOLAND.
  Han fyller 10-år i juni och har aldrig varit där som så många av hans kompisar redan har varit.
  Är ett ständigt tjat här hemma på sonen min.

  Skulle vara underbart att få ge min son ngt som jag uppskattade så otroligt mycket när jag var liten.

 74. Kicki Kronborg Svara

  Jag har rötter i danmark och skulle vilja åka ner och se Holstrebro, Fredericia, Kerteminde och en sväng till Legoland tillsammans med mina barn. Det är deras rötter också, och skulle vara väldigt kul att få se vad de bara har hört om.

  kram
  Kicki Kronborg

 75. Malin Svara

  Jag var i Danmark när jag var liten men kommer tyvärr inte ihåg någonting i princip. För ett par år sedan var vi ett gäng från skolan som funderade på att bila ner under sista gymnasieåret, men det fanns aldrig någon tid. Därför skulle jag nu vilja vinna denna resa och ta med mina härliga vänner för att fira att vi äntligen är tillsammans igen då jag nu under hela våren har pluggat i Spanien. Vart vi åker? Köpenhamn låter väl inte helt fel! Lite shopping, party, njuta av god mat, det skulle verkligen vara något! 🙂

 76. Christin Sjöström Svara

  Jag skulle helst vilja se det mesta av Jylland och Fyn eftersom jag inte har varit där. Men det som lockar mig allra mest är Skagen som lär vara helt fantastiskt. Men även Århus är ett spännande resmål. Fyn med Odense är också ett hett resmål. Ja helt enkelt en rundtur några dagar på de två öarna tillsammans med min man, stanna på en kro äta något gott och övernatta, för att nästa morgon dra vidare…
  Sååå härlig semester!!!

 77. Eva Johansson Svara

  För många år sedan reste vi med vänner längs Danmarks västra kust från Römö och norrut. Då kom vi också till den charmiga lilla staden Ribe med storkbo på kyrkans tak, eller var det möjligen på ett tak bredvid.Vi blev förälskade i platsen och lovade oss att återvända, men det har inte blivit ännu. Tänk att få komma dit, bo ett par nätter där och följa nattvaktens kvällsrunda i staden.Det vore något att minnas den dagen vi inte orkar resa mera.

 78. Monica Söderlund Svara

  Tycker Danmark är helt otroligt av det lilla jag sett så det vore suveränt att vinna,då kunde man kanske åka en gång till under året!!!

 79. Lennarth Svara

  Jag skulle vilja resa till Klittmöller för att visa mina barn hur det går till att windsurfa i vågor när det blåser styv kuling.

 80. Bosse Svara

  Fara till Skagen,
  och bli betagen,
  av ljuset det skira,
  och sen ta en bira,
  och kanske ett bad,
  då bleve jag gla,
  för färjefärd,
  det är jag väl värd.

 81. Anna Berglund-Lundkvist Svara

  Har aldrig varit i Skagen bara sett bilder från syskonens semestertripp dit + hört deras underbara reseberättelser. Skulle verkligen vilja få uppleva ljuset de pratar om, de härliga långsträckta stränderna, skagenmålningarna och det avslappnade sättet att leva.

 82. Berry Svara

  En weekend till Ålborg och få promenra runt i gamlastan sätta sig ner och vila benen, äta och dricka gott på ett mysigt ställe.

 83. Ingrid Mörnänge Svara

  Det är sextio år sedan jag som treåring besökte Danmark och min Farmor i Köpenhamn första gången.Sedan har danmarksresorna blivit många,mestadels till Köpenhamn,där jag numera bara har släktgravar att besöka.Skagen är ett av mina drömmål i Danmark,det har jag aldrig sett.Om jag vann en resa skulle det bli fint att få se det berömda ljuset där och jag skulle bjuda med min barndomsväninna Gunvor på resan.

 84. barbroG Svara

  Barnen har växt upp och nu fått egna barn, mina barnbarn som verkligen är en stor källa till glädje och ger en många skratt. Lalandia vattenland var ett ställe som mina egna barn hade många, många roliga och framförallt blöta stunder på.

 85. Irene L Svara

  Som nygift tillbringade jag en vecka på Bornholm. Vi gjorde dagsutflykter på cykel. Jag kommer särskilt ihåg den mjuka sanden i Dueodde

 86. jessica östebo Svara

  vi brukar åka till danmark några gånger per år,men i vintras när vi åkte blev det en tur till the reef ett ställe där hela familjen stormtrivdes och hade det helt underbart och barnen ville inte hem utan åka tillbaks och sedan dess är det ofta prat om att dom vill dit igen dom har verkligen fått ett favoritställe och det är jätte roligt.

 87. Monica Qvist Svara

  Äntligen har jag övertalat min sambo att vi ska semestra i norden denna sommar, varför åka till Grekland eller annat när vi har så mycket vackert nära oss. Den första plats jag vill besöka är Skagen för dess ofantligt vackra natur och det underbara ljuset.
  Det gör mig så varm och mjuk i själen av allt det vackra naturen i norden ger oss.

 88. Carina Göransson Svara

  Jag skulle vilja komma till Blåvand. Varit där en gång när barnen var små hade dåligt väder hela veckan. Tur att barnen kunde bada inomhus. Nu skulle jag vilja uppleva hur där är när det är fint väder. Fantastisk natur och underbar strand, som vi vill Linda njuta av i värme.

 89. Lena C Svara

  Med en son som är fullkomligt tokig i lego, så är ju en resa till Legoland överst på önskelistan.Lego är ju helt klart världens bästa leksaker. En tur till ljuvliga Skagen kanske också kan hinnas med. Då får själen sitt och njuter som bara den…

 90. Susanne Svara

  Drömmer om Skagen, om dess mystik och ljus……
  och självklart Legoland med fascinerande ministäder och hus….
  kan sen tänka mig stanna till på Ströget för lite ”vuxen-bus”!! 😉

 91. Katti Svara

  Självklart drömmer jag och mina barn om att åka till Legoland igen för det är ju fantastiskt för alla åldrar 😉
  Det vore även spännande att få gå en dag på Kattegatcentret i Grenå å titta på hajarna =)

 92. Andreas Svara

  När jag var liten visste inte mina föräldrar
  hur man ändrade språkinställningen på Eurosport
  och därför växte jag upp med danska kommentatorer.
  Eftersom jag var en oerhört sportintresserad kille
  blev det många program som ledde till att jag idag
  kan tala danska i stort sett flytande. Skulle vara
  kul att testa språket ”på riktigt” i dess rätta miljö,
  helst då i huvudstaden. På Ströget lär jag säkert få
  många tillfällen att komma till tals…

 93. Fredrik Nykvist Svara

  Det skulle vara underbart kul att få åka till Blokkhus och gå med min familj på den låååånga stranden. Där skulle vår dotter få plocka alla snäckor som hon pratar om hela tiden. Vår son skulle nog bara titta på alla drakar som de flyger med där. Tänk så härligt att få uppleva lite Dansk sommarsemester, då känner man verkligen att man är ledig. Vi lyssnar till och med på dansk radio hemma, för då sprider sig en härlig semesterkänsla i hemmet när det mysiga danska språket sprider sig i huset.

 94. Conny Dagland Svara

  För många år sedan besökte jag Jyllands västkust och förälskade mig i de härliga stränderna, ljuset, maten och människorna. Jag har många gånger funderat på att åka tillbaka men det har tyvärr alltid kommit något i vägen.
  Nu vill jag gärna tillbaka!

 95. Madeleine Claesson Svara

  Båtluffade med mina föräldrar mellan öarna när jag var yngre och vill nu själv när jag har familj få dem att uppleva samma. Det finns massa vackert mellan Jylland och Själland.

 96. Agnetha Flodström Svara

  Jag MÅSTE till Skagen..för att fotografera!!Fyller 55 år i morgon. Ska inte fira för jag är fattig som en kyrkråtta efter att ha lagat bilen.Kan dock mer än VÄL tänka mig att senare i sommar ta med några vänner på en ”skapar-tur” till Danmark. Att kunna fota, måla, äta god mat, dricka kall god öl och bara umgås och suga i sig den härliga havsluften och det vackra som ögat kan skåda i Skagens mäktiga ljus. DET skulle min ”gamla kropp och själ” må gott av!

 97. Fredrika Magnusson Svara

  varje sommar hitt vi till kusten eftersom vår stuga ligger där, skulle vara skönt att visa min älskade lillebror att det finns finare saker att se! Lego tokig som han är så skulle hans största önskan infrias med att besöka legoland under trippen. Det skulle göra hans barntid till den bästa upplevelsen! Sen har ingen i familjen varit på båtresa eller Danmark så det skulle sitta fint. Tack för att ni på resia är bästa resebyrån=)

 98. Lisa Svara

  Mitt livs bästa semesterminne, hade jag som sjuåring på Bornholm.
  Tänk att få visa mina barn denna underbara ö med dom fantastiska stränderna och den underbara maten!

 99. Tommy Uhrberg Svara

  Skulle vilja uppleva skagern ännu en gång efter flera
  år,och få uppleva den underbara miljön den goda maten
  samt den gemytliga dansken

 100. Gunbritt Holgersson Svara

  Jag har just kommit hem från strändera mellan Skagen och Tranum. Längtar dit igen!

 101. Johanna Svara

  Jag skulle jättegärna vilja besöka Köpenhamn någongång eftersom det är en stor stad som verkar ha mycket att erbjuda. Jag har hört att det ska vara en jättefin stad och jag skulle se fram emot att strosa runt på gatorna, shoppa en hel del, fika på något mysig café, bara umgås och utforska staden. 🙂

 102. Emma Svara

  Hej!

  Det jag minns mycket från min barndom är att hela släkten ofta tog båten över helgen till Danmark och bara umgicks. Väldigt trevligt! Ett av många ställen vi beökte var badhuset Lalandia och jag minns att det var otroligt roligt! Därför vill jag även min dotter ska få uppleva detta badparadis!

 103. Lena Hedström Svara

  Var till legoland och Köpenhamn för ca 35 år sedan när barnen var små. Skulle vara så kul att vinna en resa och få ta med sig barnbarnen dit och få uppleva detta igen för det lär ha förändrats mycket sedan dess. Så skulle jag gärna vilja se Skagen.

 104. Eva Svara

  Jag och min sambo var å myste i Nyhavn första sommaren vi var tillsammans, vilket var helt underbart! Många mysiga minnen som gärna återupplevs 🙂 Danmark är ett underbart land med stort utbud, mysiga små gator å uteserveringar å trevliga människor. En resa till Danmark vore fantastiskt – där får man verkligen en känsla av utomlands blandat med historia.

 105. Heléne Dahl Svara

  Jag var i Danmark med mina stora barn när de var 10 och 7 år och det var en fantastisk semester! De var helnöjda med Legoland och på hemvägen stannade vi till på Kattegattcentret i Grenå!
  Vi kom att prata om detta nyligen och om hur barnen fick klappa rockorna på ryggen när de simmade runt och hur man gick igenom en gång med hajar simmande runt omkring sig!
  Nu har jag en liten tjej på sex år,som tyckte detta lät jättespännande och jag skulle vilja uppleva detta med henne och det hade varit fantastiskt roligt om jag vann dessa biljetter!!!

 106. Sarah Hellström Svara

  jag vill ha möjlighet att kunna bjuda min familj (som haft en fruktansvärd vinter) på en resa till Danmark i sommar, och besöka stranden, kattegatcentret, nöjesparker och bara äta gott helt enkelt!

 107. Sandra Svara

  Hejsan!
  För ett år sedan träffade jag och en vän två danskar som vi hemskt gärna vill träffa igen, dock når inte ekonomin för oss studerande tjejer att åka dit, så att vinna denna resa och få åka till Köpenhamn vore helt underbart! Att få överraska min kära vän med en resa till Danmark och även överraska danskarna skulle vara så skoj!
  Med vänliga hälsningar Sandra

 108. Helene Gustavsson Svara

  Jag älskar danmark helt underbart, och på västsidan är det fantastiskt. Så dit vill jag komma med min underbara familj igen. Vid blockhus den sidan. Om vi vinner kan vi fira att vi har varit gifta i 19 år, Det skulle vi uppskatta mycket. MVH Helene Ha en underbar dag alla.

 109. Cia T. Stridh Svara

  Vi har fått familj i Danmark! Min käraste systerdotter har flyttat till sin dejliga Henrik och tillsammans har de nu sötaste lilla sonen.Då vi inte haft möjlighet att besöka dem på deras Husbåt!!! i Köpenhamn vore det en lycka att få tillbringa några dagar i Danska Huvudstaden med min Danska familj som seseron……

 110. ulrika holmgren Svara

  Räkbaguette i Skagen är en fröjd för magen!

 111. Kristin Svara

  Skulle allra helst vilja åka på cykelsemester i Danmark, och se mer av detta vackra land än enbart ett ställe. Kanske cykla runt i Sydvästjylland, se vackra stränder och mysiga små byar, i sakta mak!

 112. Erna Berg Svara

  Till Skagen går färden för att muséet besökas.
  Detta är värden, som gör att livet förökas.

 113. aaron Svara

  mellan danmark och sverige finns det starka band,
  vi har kolmården och de har legoland,
  havsjungfrun – hon sitter ju så söt
  även om hon talar med en mun full av gröt!

 114. Mehnan Svara

  Press,stress hundraelva sms,
  på vardagshets kan man bli less.
  Till paradisö färden styr till bla Marielyst på Falster där blir det sol, bad och äventyr. Lång och vit sandstrand, där man hittar lä för handduken och långgrunt för barnen.
  Tänk att helt få glömma tiden, bara känna familjfriden några dagar.
  Vilken fantastisk lycka drömresa livet få smycka.

 115. Ingrid Svara

  Odense! Först letar vi upp någon mysig Kro där vi kan bo. Med fickorna fyllde med Odense marcipan beger vi oss sedan ut på stan. Vi börjar med stans största kändis och besöker H.C. Andersens Hus, som innehåller ett museum tillägnat författaren. Vi rockar loss på ”Elvis Presley Museum” innas vi tar oss till Dannebrogade och Nordens största järnvägsmuseum. Djurälskare som vi är missar vi aldrig en djurpark – nästa stopp: Odense Zoo! I närheten finns Den Fynske Landsby, Danmarks motsvarighet till Skansen! Vi har även hört att Brandts Klaedefabrik i centrum ska vara dejligt. Det är ett gammalt fabrikskomplex som har omvandlats till ett kulturcenter med museér, butiker, restaurang, biograf m.m. Vi tar oss strax (= genast) dit för lite smörrebröd till frokost (= lunch). Har vi sedan ett underskott på röd-vita produkter i resväskan och ett överskott på DKK i börsen, så tar vi en tur till Rosengårdcentret – ett av Danmarks största köpcentrum. Mission completed. Over and out.

 116. Victoria Rönnlid Svara

  Jag har längtat till Skagen i många år efter att ha beundrat makarna Anchers och P S Kröyers tavlor och läst boken om Marie Kröyer. Ger tavlorna den genuina bild av miljön som jag alltid har trott eller ligger det något i den kritik som framförs mot dem på konstutställningen på Arken i Köpenhamn? Och jag vill med egna ögon se det berömda ljuset och känna om den vita sanden är lika mjuk mot mina bara fötter som den ser ut på tavlorna.

 117. Margareta Svara

  Alla talar om Skagen, man känner sig faktiskt lite
  utanför som aldrig varit där. Skulle därför med egna
  ögon vilja se denna, vad det verkar, helt sagolika
  plats. Är ljuset verkligen speciellt och vilket hav
  är kallast? Kommer jag att komma tillbaka sanslöst förälskad? Brinner av iver att ta reda på det…

 118. Annelie Olsson Svara

  Jag har i många år nu velat till Skagen! Jag har varit där som barn på 80-talet med familjens båt. Och längtat tillbaka ända sedan dess. Vill ta med mig min sambo och besöka den översandade kyrkan Sct. Laurentii Kirke. Minns den bara som en hägring ur sanddynorna. Vore spännande att se hur mycket som syns av den idag. Ett ställe som jag aldrig kom till var Grenen, där de två haven möts. Det är en stor dröm att få stå där på Danmarks spets! Kanske skulle jag be min sambo bli min tillkommande make, där mitt i naturens krafter, omgiven av himmel, sand och hav. Jag skulle gärna även vilja se de fantastiska Skagenmålerierna och äta färska räkor i hamnen. Något som jag såg de vuxna göra när jag var liten medans jag och en kompis sprang runt och samlade kapsyler.

 119. Peter Islander Svara

  Till Danmark kan jag alltid drömma mig bort, det är resmålet som aldrig gör mig besviken!

 120. britt Svara

  Aalborg – för att uppleva fyrtio år gamla minnen!

 121. Susana Matijasic Svara

  Jag hade blivit fullständigt överlycklig om jag fick möjligheten att ta med min familj till Knuthenborg Safaripark i sommar. Det hade varit så spännande och garanterat en oförglömlig upplevelse att få komma så nära djur som tigrar,giraffer,vargar m.m…

 122. Anita o Kent Eliasson Svara

  Hej!
  Vi brukar åka med våra barnbarn på sommaren. Flickan som är 11 år har önskat sig till Skagen där de två haven möts. Hon skulle bli jätteglad om hon fick komma hit med oss. Hon älskar och bada och titta på djur och natur. Detta skulle vi aldrig glömma om vi ´fick en sädan chans och få åka dit. Hoppas på tur!!

 123. Özlem Svara

  Hej
  I år har vi pratat så mycket om Legoland.Det skulle bli jätte roligt för barnen och för oss om vi vinner !

 124. Tarkan Svara

  Hej!
  Önskar vi kom t legoland billund, för barnens skull! Deras glädje är no semester för mig! Att se sina barn glada o lyckliga gör mig lycklig. Öven om vi aldrig varit där tror jag det skulle vara super
  Må så gott alla

 125. Maria Svara

  Drömmer om att odla mitt och barnens ego,
  Och i billund i Danmark få uppleva en hel värld av lego.
  En resa dit skulle framkalla många härliga skratt,
  För en trebarns mamma vore det en underbar skatt.

 126. Monica Svara

  Hej! Gjorde en liten rundtur norra Jylland förra sommaren, mycket trevligt. Vill gärna göra ett återbesök. vi hann inte med Jespers hus. Har hört att det ska vara väldigt fint.Danmark är ett mysigt land.

 127. Trackback: youtube close
  Everyone is talking about the benefits of using Online Video and you want a piece of the action...... youtube.com/watch?v=H542nLTTbu0

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.