Koh Lanta – shopping, spa och stränder

För några dagar sedan skrev jag om Annika som tillbringat ett halvår i Koh Lanta, Thailand med sin familj. Hon driver bloggen Resfredag och delar här med sig av sina tips.

I förra inlägget fick vi flera bra tips på restauranger. Här kommer tips om shopping, spa och stränder.

Shopping
Koh Lanta är inte direkt stället man åker till om man vill göra ”seriös shopping”. Men, det finns några guldkorn. Shoppingen görs inne i ”stan”, dvs Ban Saladan. Eller, stad och stad förresten, det handlar mest om en huvudgata och några sidogator.

Jag har förstått att optikerna på Koh Lanta är välutbildade och kan sin grej. Det finns goda möjligheter att få ett par kvalitetsglasögon för bra mycket mindre pengar än vad man får betala i Sverige. Annars handlar det nog mest om den vanliga turistshoppingen, det vill säga solglasögon, t-shirts och fejkväskor (dock riktigt bra kvalité på väskorna inne i de ”riktiga” väskbutikerna på huvudgatan). Räkna med att pruta, det förväntas av dig! Standard är mellan 20-40 procent (beroende på vilken vara det är) av det ursprungliga priset. Är man duktig på att pruta kan man nog komma upp till 50 procent, men det klarar inte riktigt mitt samvete.

Tänk på att många butiker och stånd bara är öppna under högsäsong. Många ställen slår igen lagom till Songkran, det thailändska nyåret, som inträffar någon gång i mitten på april.


Vattenkriget i full gång under det thailändska nyåret.

Vill man uppleva bättre shopping kan man ta en dagsutflykt till Krabi, alternativt ett par dagar i Phuket. Dit tar du dig med hyrbil, minibuss eller båt, allt enligt tycke och smak.


McDonald´s besöket var värt hela resan till Phuket, det var hela familjen överens om.”

Spa
Är det någon gång man ska passa på att lyxa till det med Spa-behandlingar så är det definitivt i Thailand. Jag rekommenderar Dreamy Spa som ligger på Klong Dao. Serenity Spa, som ligger längs kajen inne i Saladan, är också värt att besöka. Många tjejer passar på att göra ögonfransförlängning när de besöker spa på Koh Lanta. En ögonfransförlängning på Dreamy Spa går loss på ynka 700 baht, och håller upp till sex veckor. Om ni bestämmer er för att besöka Dreamy Spa får ni inte missa deras ”Body Scrub Coconut”. Den kostar cirka 400 baht, är underbart skön, och dessutom riktigt bra för att grunda inför solbrännan.


Nyklippt och nyutrustad med ögonfransförlängning efter ett av många besök på Dreamy Spa.

Bästa strandhänget
Eftersom jag under hela min vistelse på Koh Lanta bodde max en minuts promenad från Long Beach, är det lätt att vara partisk. Men, jag älskar verkligen ”vår” strand! Sanden är fin, och själva stranden är inte så knökfull som exempelvis Klong Dao. Vi hamnade ofta på strandhaken ”Thai Cat” eller ”Somewhere Else” på norra delen av Long Beach.


Kvällsdopp i varma vågor på Long Beach.

Det finns en uppsjö av olika resorts att besöka, om man nu skulle tröttna på sin egen. Min och makens favorit blev snabbt Sri Lanta och ligger på Klong Nin Beach. Stora gräsytor, sköna hängmattor, perfekta solbäddar och fin strand. Under den mest intensiva högsäsongen i december och januari är det inte så populärt bland personalen att komma och ”snylta” på andra resorters faciliteter. Övriga månader brukar det inte vara några problem, i vart fall inte om det finns plats, och man ser till att beställa in mat och dricka.


Strandhäng på Sri Lanta, Klong Nin Beach.

Boka flyg och hotell till Thailand

Boka flyg till Thailand

Boka hotell i Thailand

Boka paketresa till Thailand

Boka charterresa till Thailand

3 Responses to Koh Lanta – shopping, spa och stränder
  1. [...] Hon driver bloggen Yesterday you said tomorrow . Vi har tidigare fåt veta mer om restauranger, shoppin... blogg.resia.se/2012/06/01/koh-lanta-aktiviteter-och-traning
  2. [...] said tomorrow och delar här med sig av sina tips. Vi har tidigare fått veta mer om restauranger, shopp... blogg.resia.se/2012/05/28/koh-lanta-utflykter
  3. Lena Svara

    För perfekt bränna och slippa fjällningen!!!!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.