Koh Lanta – Restaurangtips

Häromdagen fick jag ett mail av Annika som driver bloggen Resfredag.  Hon har tillsammans med sin familj, man och två barn som är 4 och snart 2 år, tillbringat ett halvår i Koh Lanta, Thailand. Annika ville gärna dela med sig av alla sina tips som hon samlat under sin tid i Koh Lanta.


Annika driver bloggen Yesterday you said tomorrow och delar här med sig av sina bästa tips i Koh Lanta, Thailand.

Först ut är restaurangtips och inom kort får vi tips om aktiviteter, träning, utflykter och en massa annat. Häng med!

Restaurangtips Koh Lanta
Maten på Koh Lanta är generellt sett riktigt bra, och billig. En god måltid kan du få för runt 100 baht (cirka 25 kr), och ännu billigare om du beställer i något av matstånden på ”gatan”. Vi har varit mycket på restaurangerna Thai Cat och Somewhere Else, som ligger nästan längst norrut på Long Beach. Båda dessa restauranger är mycket barnvänliga. Ställena är också kända för sina bambuhyddor, som används både som matplats och ”dagbädd”. Ta med en handduk eller sarong och en bra bok, så kan du sitta och njuta i skuggan en hel dag. Blir man hungrig eller törstig finns det väl tilltagna menyer med massor av spännande mat och läskande drinkar att välja mellan.


Thai Cats trevligaste servitör bjuder alltid på ett leende.

När vi ska gå ut på lite finare restauranger finns det några ställen att välja på. Noon sunset viewpoint, som ligger högt upp på en klippa, (på samma väg man tar ner till Nationalparken) lockar med en fantastisk utsikt över havet, och har ett utmärkt kök.


Storslagen utsikt över Havet på Noon.

The Frog är en fin restaurang som ligger inne i Saladan. Missa inte trädgården på baksidan, det är en oas mitt inne i stan. Maten på The Frog är fantastisk. Restaurangens kvinnliga kock är den bästa på hela ön. Vill man uppleva riktig lyx ska man ta sig till Layana som ligger ungefär i mitten på Long Beach. Deras grillbuffé (brukar vara på lördagar) är inte av denna värld. Dyrt för att vara Thailand, men absolut värt ett besök.


Vita dukar och solnedgång på restaurangen Layana.

Även Pimalai, en av de dyraste och absolut finaste, resorterna på ön, lockar med en unik utsikt över havet. Det stället andas lyx när den är som bäst.


Magiska Pimalai.

Ni bör heller inte missa Moonshine Beach Bar, en liten strandbar som ligger precis vid vattnet på resorten ”Good Days” på södra delen av Long Beach. Deras färska fruktshakes och alkoholfria fruktdrinkar är bland det bästa jag har druckit.


Strawberry Delight och Kiwi Lovely.

Viktigt att tänka på
Tänk på att många restauranger har stängt under lågsäsong! De stänger alltså någon gång efter det thailändska nyåret, ”Songkran”, i mitten av april, för att sedan öppna igen runt oktober/november. De flesta ställena (med undantag för ”lyxrestaurangerna”) tar fortfarande inte betalkort, så se till att ha med kontanter.

Boka flyg och hotell till Thailand

Boka flyg till Thailand

Boka hotell i Thailand

Boka charterresa till Thailand

Boka paketresa till Thailand

4 Responses to Koh Lanta – Restaurangtips
  1. [...] I förra inlägget fick vi flera bra tips på restauranger. Här kommer tips om shopping, spa och strän... blogg.resia.se/2012/05/22/koh-lanta-shopping-spa-och-strander
  2. [...] Yesterday you said tomorrow och delar här med sig av sina tips. Vi har tidigare fått veta mer om resta... blogg.resia.se/2012/05/28/koh-lanta-utflykter
  3. [...] med sin familj. Hon driver bloggen Yesterday you said tomorrow . Vi har tidigare fåt veta mer om resta... blogg.resia.se/2012/06/01/koh-lanta-aktiviteter-och-traning
  4. lanta Svara

    I am sure this paragraph has touched all the internet visitors, its really really nice piece of writing on building up
    new webpage.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.