Kroatien – nationalparker

Detta tips kommer från Helene Hellmuth på Resia grupp- och konferens i Göteborg. Jag vill tipsa om paradiset på jorden!! Kroatien är en favorit – första resan bilade vi till Zadar och seglade en vecka i Kornati innan vi bilade hem igen via den fantastiska grottan Postojna i Slovenien. Av en ren slump körde vi förbi skylten till nationalparken Plitvice som jag aldrig hört talas om innan – och fick en alldeles fantastisk dag. 

 

 

Så sagolikt vackert! Snyggt och rustikt byggda vandringsleder som smälte in i miljön, vattenfall vid vattenfall och bara sååååå överväldigande…önskar bara att vi haft mer tid. Vi hade bara 3-4 timmar sedan var vi tvugna att köra norrut. Rekommenderas hur som helst varmt – med sköna skor på fötterna och tid att njuta!

Andra resan bilade vi ner till Dubrovnik och gjorde utflykter därifrån – bla simmade vi i Krka fallet, även det ett minne för livet 😀

(Jag hoppade dessutom på kryckor och det var låååååånga och många trappor att ta sej ner och uppför. (Ett helsike, men värt det. rekommenderas dock inte…)

Kroatien har inte bara en fantasisk kust utan även ett vackert och intressant inland. Läge att se sig runt! Tack Helene för tips!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.