Berlin – att göra

Vi har ju redan skrivit om en hel del att både titta på och att hitta på i Berlin. Härkommer flera förslag från våra säljare samt från några tipsare här i bloggen.

DDR-museum och utomhusbio
Arne Sjögren är affärsresesäljare på Resia i Göteborg och han tipsar om att besöka DDR-museum. Om man gillar man historia och vill veta mer om hur det var på den gamla Öst-tiden så är ett besök väldigt intressant. De har byggt upp hur det såg ut i lägenheter på den tiden, man kan provsitta i en gammal Trabant-bil, och en massa sparade prylar och info om hur det var att leva i Öst-Berlin. Både lättsammt och otäckt men även väldigt lärorikt och intressant. Inträdet är 6 euro och här kan du få mer information.


På DDR-museum kan du bl a få se hur en lägenhet i det forna Östberlin kunde se ut.


På museet kan du också provsitta en Trabant.

Arne tipsar också om utomhusbio på flera ställen under maj-september. Detta finns både i större parker och mindre i bakgårdar på hus. Låter kanske lite skumt, men väldigt trevligt. Många filmer är dubbade, men det finns även många med engelsk text för de som inte är så bra på tyska. ;). Här finns mer information var du kan hitta dessa ”biografer”!

En cyklande pub!
Towe Kling på Resia i Arvika provade på en rolig sak när hon var i Berlin – en cyklande pub. Man slår sig helt enkelt ner, blir serverad en öl och får samtidigt se delar av Berlin. Det kallas för Bierbike och här kan du läsa mer.

Filmmuseum
Agneta Eriksson lämnade ett tips via en kommentar om ett filmmuseum som ligger i närheten av Potsdamer Platz. Här kan du bl a lära dig mer om Marlene Dietrich som blev kallad förrädare i sitt hemland och flyttade till USA. Hon sjöng för de amerikanska soldaterna under kriget om bl a Lili Marlene. Man får också se korta filmer om Öst- och Västberlin och när muren revs. Där finns också en egen avdelning med filmer som Pippi Långstrump, Harry Potter och Spindelmannen. Här kan du läsa mer om museet.


TV-tornet syns från hela Berlin.

TV-tornet på Alexanderplatz
Till sist tipsar Linus om att besöka TV-tornet vid Alexanderplatz. Härifrån har du en fantastisk utsikt över hela Berlin. Det kan dock vara en viss väntan på att få komma upp. Räkna med 20-60 minuter. TV-tornet är 356 meter högt och inrymmer även en restaurang och ett kafé. Att åka upp i tornet kostar 12 euro. Du kan också köpa en VIP-biljett online och gå före i kön. Då kostar biljetten 19.50 euro. Läs mer och boka biljetter här. byggdes som ett monument över DDR-tiden.


På Prater Biergarten finns 600 sittplaster under kastanjeträden. Bild lånad från hemsidan.

Biergarten
Linus tipsar också om att besöka något av alla de Biergarten som finns i Berlin och är öppna under sommaren. Det är helt enkelt uteserveringar där du blir serverad öl. Ofta ligger dessa på bakgårdar som skuggas av träd. Linus tipsar om Prater Garten i Prenzlauer Berg.

Upptäck Spree
Till sist tipsar Linus om att ta en båtkryssning på floden Spree. Linus rekommenderar city night cruising runt hela Berlin som tar cirka 3 timmar och är väldigt prisvärt. Man får dessutom massor av tips på strandbarer som ligger utmed Spree. Neonbarer, parasoll och riktig strandsand från Östersjön. Avgår från t.ex Jannowitzbrücke‎.

Har du fler tips så hör gärna av dig med en kommentar!

2 Responses to Berlin – att göra
  1. Hanna Svara

    Flera bra berlintips! Jag samlar ju på sådana inför en resa i sommar. Tack för detta!

    • Hallin Svara

      Hanna: Vad kul att du gillar våra tips. Men det kommer mera. Vi fortsätter med Berlin som tema under hela maj.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.