Mat i Amsterdam – 4 tips under din weekend

Amsterdam, den idylliska cykelstaden väntar otåligt på vårens turister. Med sina kanaler, arkitektur och otaliga sevärdheter kan staden definitivt erbjuda ett minne för livet. Men var ska man äta? Den mångkulturella staden erbjuder stor variation i sitt matutbud. Allt från nordafrikanska delikatesser till holländska specialiteter.

Blauw
Besök en indonesisk restaurang som bjuder på traditionella delikatesser som rijst-taffel (indonesiska smårätter och ris tillagat på olika sätt), soto ayam (kryddig kycklingsoppa med tillbehör) eller gado gado (blandade grönsaker med jordnötssås) och mycket mer. Förutom väldigt fina omdömen och god mat, har restaurangen även fått beröm för sin fina inredning och trevliga atmosfär. Restaurangen ligger på Amstelveenseweg 158–160, Amsterdam.

De laatste kruimel
Hitta till den mysiga italienska krogen som prisas av lokala stadsbor i centrala Amsterdam. Den lilla uteserveringen bjuder på fin utsikt och italienska klassiska smörgåsar. Utbudet av efterrätter är stort; choklad, cheesecake och annat smått och gott. Det lilla smultronstället hittar du på Langebrugsteeg 4, Amsterdam.

Ostar i Amsterdam

De Kaaskamer
Ostälskare, välkomna till paradiset! Denna välsorterade ostaffären med holländska specialiteter är helt klart ett måste på ens ”to do list” när man väl är i Amsterdam. Affären hittar du på Runstraat 9, Amsterdam.

De Kas
Ät gott på De Kas, som tillagar maten med stort fokus på färska ingredienser och säsongens råvaror. Restaurangen har ett eget växthus där kryddor och grönsaker odlas och kockarna kan fritt skapa sina menyer utifrån vad som finns tillgängligt. Restaurangen hittas på Kamerlingh Onneslaan 3.

Fler Amsterdam tips? Läs på Resfeberbloggen Resa Amsterdam – 5 platser på din To Do List

boka resa till amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.