Berlin med barnen

(Uppdaterat inlägg 190903). Många väljer bort de större städerna när de reser med barn. Det tycker jag är synd, för det går utmärkt att ta med barnen på storstadssemester. De kan följa med på det mesta men planera in fler pauser och ha inte för tajt schema. Jag har rest mycket med mina barn och de lägger ofta märke till helt andra saker än vad man själv skulle göra och ger resan en annan dimension.

Berlin passar utmärkt för barnfamiljen, både de mindre och de större som även kan vara intresserade av Berlin ur ett historiskt perspektiv. Det finns många sevärdheter och saker att göra för barnfamiljen och här tipsar vi om några.

Legoland och museer
I Berlin finns det enda inomhus-Legoland. Du hittar det vid Sony Center vid Potsdamer Platz. Det Tekniska museet vid Trebbiner Str. 9 är ett fascinerande museum som är uppbyggt med lär-genom-att-leka-tema. Det är inhyst i en gammal järnvägsstation och du kan bl a se gamla ånglok. De har även ett flertal flygplan i sin samling. Inträdet är gratis för barn efter kl. 15. På Naturhistoriska på Invalidenstr. 43 har de världens största dinosaurieskelett.

Ta med sulky!
Petra Palmgren (f.d. anställd)Resia i Alingsås var precis i Berlin med både stora och små. 5-åringen som var med i sällskapet klagade högt och fick rida på axlarna vilket blev tungt efter ett tag så hon tipsar om att ta med en sulky!

Berlin Zoo
Maria Cruz Sörensen arbetar som Yieldmanager på resia.se. När de var i Berlin så besökt de Berlin zoo. Barnen älskade verkligen detta stället! Man kommer riktigt nära djuren. Det är ordentligt stort och flera av djuren hade ungar. På bilden ser man Marias son som förundras över pandan som slickade på glaset.

Tropical Island
Kristin Berg (f.d. anställd)Resia Falkenberg  tipsar om Tropical Island som ligger cirka 5 mil utanför Berlin perfekt om man kommer med bilen! Det är ett gigantisk badlandskap som är inrymt i en flyghangar. Flyghangaren fungerar mer eller mindre som ett hotell. Det finns möjlighet att övernatta i hangaren i tält vilket säkert många barn tycker är spännnande. Tropical Island erbjuder även riktiga hotellrum.

Madame Tussauds och klättra!
Ingrid Gustafsson (f.d. anställd) säljer resor på Resia i Strängnäs. Hon har varit i Berlin flera gånger och tipsar bl a om Madame Tussauds på Unter den Linden 74. Här finns flera kända stjärnor och en och annan tysk förstås! Vill du skippa kön? Förköp skip-the-line biljetter på vår systersite Boxoffice. Hon rekommenderar också att ta barnen en heldag i den fina parken Tiergarten i centrala Berlin. Packa picknickkorgen, hyr cyklar, sparka boll eller besök en av parkes alla lekplatser. Till sist tipsar Ingrid om Magic mountainpå Böttgerstraße 20-26. Det är den största klätterhallen i Europa!

Boka flyg och hotell till Berlin

Boka flyg till Berlin

Boka hotell i Berlin

Boka weekendresa till Berlin

Boka alla evenemang i Berlin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.