Kroatien – skärgårdskryssning

Om du är sugen på att upptäcka mer av Kroatiens övärld men inte bo på en och samma ö så kan du följa med Kroatienspecialisten på en skärgårdskryssning.


Ombord på de härliga kryssningsfartyget har du en härlig vecka framför dig.

Kroatiens skärgård har nästan 1.200 öar. Riktigt så många ingår inte i den här turen men du passerar många och har möjlighet att besöka flera av dem.

Du kan välja att stiga på båten i antingen Split eller Trogir. Det är två snarlika turer. När du kliver på i Split så börjar kryssningen vid den Makarska rivieran. Du får möjlighet att bekanta dig mer med huvudorten Makarska. Därefter kryssar du vidare till ön Mljet där du bl a kan besöka saltsjöar. Kryssningen går viare till Dubrovnik där du får upptäcka den här fantastiskt vackra staden. Ta en tur på den gamla ringmuren! Vidare till ön Korcula, där Marco Polo föddes. För att sedan åka vidare till Hvar och Bol på ön Brac innan man vänder åter till Split.  På kryssningen från Trogir får du även med öarna Slipan och Slano. Man lägger ofta till vid lugnare badvikar där du kan bada, snorkla eller gå i land och upptäcka ön.


I fören kan man sitta och njuta av när båten glider fram i skärgården.

I resans pris ingår frukost och lunch. Naturligtvis blir det mycket fisk men det är många olika rätter man får prova under resans gång. Det fins även en hel del goda lokala viner ombord. Drycker betalas med den lokala valutan när du avslutata din kryssning. Middag kan du äta vid den ön där fartyget har lagt till. En av dagarna brukar det bli en kaptensmiddag då alla brukar samlas ombord.


Under dagarna så lägger ofta båten till i mindre vikar.

Varje fartyg tar cirka 20-40 passagerare inkl. personal. Om man är många som åker tillsammans så är det viktigt att ange detta vid bokningen. Packa lätt, utrymmet ombord på båtarna är begränsat. Välj hellre en mjuk bag än en hård resväska. Hytterna är placerade både under och över däck. På kryssningen från Split kan man lägga till för att få en hytt över däck. En fördel med hytterna under däck är att de är en aning svalare under de heta sommarmånaderna.

4 Responses to Kroatien – skärgårdskryssning
 1. Lisa Magnusson Svara

  Hejhej,
  vad kostar kryssningen i Kroatien? och hur många dagar är den?
  MVH Lisa

  • Hallin Svara

   Lisa Magnusson: Kryssningarna är på en vecka men det går att kombinera det med en extravecka. Priset beror på när du vill resa. Om du åker i maj-början på juni så kostar kryssningen ca. 7.800:-. Åker du i högsäsong, mitten på juni-mitten på augusti så kostar det istället ca 9.500:-. Anki Högdahl på Resia i Örnsköldsvik har varit på kryssningen, du når henne på: anki.hogdahl@resia.se eller 0660-68 92 02.

 2. Irja Svara

  Finns det möjlighet att åka på en kortare kryssning, 2-3 dagar från Dubrovnik?

  • Hallins reseblogg Svara

   Irja: Kanske inte en kryssning i ”lyxkryssningssegmentet” men det finns flera segelturer man kan åka med på. Det enklaste är att du kontaktar någon av våra säljare. Tipsar om Ivana Vidakovic som är specialist på just Kroatioen. Du når henne på ivana.vidacovic@resia.se eller 0141-228552.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.