Berlin – ta sig runt

Även om ett par sköna skor alltid finns med i min packning när jag åker till storstäder så kommer du förr eller senare att behöva ta dig fram på något sätt i Berlin. Avstånden är en aning långa för att ta sig till de olika platserna. Vi tog  tunnelbanan till Alexanderplatz för att sedan promenera ner Unter den Linden mot Brandenburger Tor.

Vi tyckte det var en aning knepigt innan vi kom underfund med hur nätet gick. Tyckte på något sätt att det gick runt stan och man fick vara uppmärksam på att byta till rätt linje när man skulle till ett speciellt ställe. Var uppmärksam på linjens slutstation så att du åker åt rätt håll. Den tunnelbanan man åker med i centrum heter U-bahn. S-bahn går ut till förorterna. Biljetter köpte man enkelt i automater vid varje station. Man kan antingen köpa enstaka biljetter eller endagsbiljetter som kostar cirka 6 euro. Km ihåg att stämpla biljetten efter att du köpt den.


Med Berliner Welcome Card kan du bl a resa fritt i Berlins kollektivtrafik under 72 timmar.

Susanne Johansson från Resia Halmstad har varit i Berlin. Hon tipsar om att redan på flygplatsen köpa ett Berliner Welcome Card 72 timmar för 22.90 EUR per person. Resandet blir mycket smidigare och billigare om man väljer att åka med detta kort eftersom det gäller på alla U-bahn, S-bahn, spårvagnar och stadsbussar. Dessutom får man rabatt på diverse inträden plus en liten guide i pocket format med stadsplan och linjenät.

Susanne berättar att den mest kända busslinjen, särskilt för turister, är buss nummer 100. Denna linje går mellan Zoologicher Garten och Alexanderplatz. Den åker en rutt som gör att resenären får se en del  av det historiska Berlin. Och man kan ju hoppa av när man vill.

För bara några veckor sedan så var vår säljare i Alingsås, Petra Palmgren med sin familj i Berlin. Även hon tuckte avstånden var långa och tipsade om att hyra cykel eftersom staden är så platt och det inte är några backar. Många av hotellen erbjuder cykeluthyrning för en låg peng. Men det finns även cykelutyrare på olika platser.


Se Berlin med Segway Tours.

Petar och hennes familj provade även på att ta en tur med Segway Tours. Vi valde att utforska Berlin på detta vis. Hela familjen som består av tonårsbarn, vuxna samt min pappa som är pensionär var överrens om att detta var toppen! Det ultimata sättet att göra en stadsrundtur rolig och ha något att prata om efteråt. Berlin har mycket att erbjuda och det är en stad med långa avstånd så segways är perfekt. Dessutom är det en platt stad så det känns smidigt att styra runt på sin segway. Mycket kunniga guider som gjorde det intressant för alla åldrar. Turerna avgår från TV-tornet vid Alexanderplatz och förbokning är att föredra. Långa turen tar 3,5 timmar och kostar 67 EUR och det finns även en kortare tur 1,5 timmar som kostar 43 EUR. Värt varenda krona! ( vi kände oss som ” Freddan i Solsidan”)


Prova en hop on hop off-tur i Berlin.

Annelie Kardell på Resias grupp- och konferensavdelning i Örebro tipsar om att köpa ett dagskort på hop on hop off-bussarna. Ett helt varv runt staden tar ca 2 timmar och då har man fått en bra koll på var saker ligger. Rekommenderas i början av Berlinvistelsen. Det fionns flera olika företag som kör dessa turer mellan april-oktober. Ett av företagens bussar avgår vid platsen bakom Brandenburger Tor. Här kan du läsa mer och även beställa biljetter.

Kristin Berg på Resia i Falkenberg tog en cykeltaxi när hon var i Berlin. Hon tyckte det var ett behagligt sätt att åka runt stan och titta på alla sevärdheter.

Boka flyg och hotell till Berlin

Boka flyg till Berlin

Boka hotell i Berlin

Boka weekendresa till Berlin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.